TrendMicro

Tanki klijent za orkestar PC dirigenta

PCPress.rs ImageU višekorisničkom okruženju Novi Fujitsu FUTRO C400 tenki klijenti pametno koriste snagu običnog PC-ja

 

Fujitsu redefiniše ekonomiju kompjuterizovanja radnog okruženja sa više korisnika – nedavno predstavljeni ultra “tanki klijent” FUTRO C400, omogućava korisnicima iskustvo istovetno radu na desktop PC računaru, za samo deo novca koji bi se utrošio na opremanje bazičnim PC računarima bezičnih konfiguracija. 

Novi tanki klijenti omogućavaju da se resursi jednog snažnog, centralnog PC računara, raspoređuju između korisnika, čim se drastično smanjuju troškovi za hardver i upravljanje.

Zato je pogodan je za škole, biblioteke i mala i srednja preduzeća koja u skladu sa svojim budžetima za IT treba da ostvare najnižu moguću cenu po radnom mestu.

Uz FUTRO C400 jedinice i ekrane za svako radno mesto, ovim i sličnim organizacijama koje obično nemaju zaposlene IT stručnjake za održavanje sistema, potreban je samo jedan stoni kompjuter kao „domaćin“ (host), koji u takvom okruženju ima ulogu centralnog servera, što ukupne troškove sistema sigurno snižava u odnosu na bilo koje drugo rešenje.

Pročitajte i:  Comcast uvodi brzine od 2.5Gbps za „milione“ korisnika

Mirko Grujičić, ekspert za klijentske sisteme u beogradskoj kancelariji kompanije Fujitsu Technology Solutions smatra da ovakav fokus na smanjenje troškova, korišćenjem tehnologije i infrastrukture „ultra tankih klijenata“ – pogoduje i mnogim organizacijama u Srbiji. „FUTRO C400 je dobro rešenje za mala i srednja preduzeća, škole i biblioteke koje sa minimalnim budžetima žele da opreme dovoljan broj radnih mesta, a da im pri tom nije potrebna podrška servera u pozadini”, kaže Grujičić.

 

Sa današnjim personalnim računarima koji su toliko moćni da prosečan korisnik koristi samo mali procenat njihove snage, čak i kada se njihovi resursi dele u okruženju sa više kompjuterizovanih radnih mesta, to je izvodljivo – uz dobre performanse u radu sa standardnim „desktop-aplikacijama“ kao što su kancelarijski softver i internet brauzeri. U zavisnosti od konfiguracije dostupnog PC-ja, samo jedna računar može da bude „domaćin“ i za 30 istovremenih korisnika.

Deljenje kompjuterskih resursa između korisnika takođe smanjuje i troškove upravljanja: softverom se upravlja centralno, čime i njegovo održavanje postaje lakše. Indivdualne sesije su sigurne i zaštićene od upada drugih korisnika.

Pročitajte i:  Svetski stručnjaci za mreže i internet ovog oktobra u Beogradu

Formata deblje kutije za CD-ove i bez pokretnih delova, FUTRO C400 ultra tanki klijenti zahtevaju manje snage, troše manje električne energije čak i od energetski najefikasnijeg PC-ja i emituju manje toplote. Zahvaljujući tome što ne sadrže pokretne delove potpuno su nečujni i postižu vrlo visok stepen pouzdanosti.  

Detaljniji opis uređaja: http://ts.fujitsu.com/products/deskbound/thin_clients/index.html

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,