PC Press Studio

Taoci zarobljeni u Apple-ovoj radnji u sred dana

Na centralnom trgu Lidseplein u Amsterdamu, naoružani pljačkaši zarobili su taoce u Apple-ovoj prodavnici u sred dana. Dan kasnije, nekoliko talaca je pušteno kući, a jedan od napadača uhapšen je i priveden.

PCPress.rs Image

Napadač opasan dinamitom

U utorak, 22. februara, naoružani napadači zatvorili su Apple-ovu radnju i u njoj veći broj ljudi. Policija je ubrzo opkolila zgradu. Na tviter nalogu, holandska policija je potvrdila da je naoružana osoba u Apple-ovoj radnji, ali navode o zatočenim taocima u tom trenutku nije ni potvrdila ni demantovala. Drugi mediji izvestili su da je dvoje naoružanih ljudi imalo nameru da opljačka radnju i da se, za vreme incidenta, čula pucnjava.

U sredu je holandska policija izvestila da je nekoliko talaca pušteno na slobodu. Prema pisanju nekih portala, osobe su odbile da daju izjave. Rojters je, takođe u sredu, preneo i da je jedan od napadača, koji je držao taoce na nišanu nekoliko sati, uhapšen i da je na sebi nosio eksploziv. Prema navodima holandskih medija, eksploziv nije bio spreman za detonaciju.

Pročitajte i:  Apple omogućava svojim kupcima video razgovor sa prodavcima

Izvor:  Reuters, brakingthenews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: