Tastatura koja se sama dezinfikuje

PCPress.rs ImageSvi koji na poslu više vremena provode čitajući ono što im je zanimljivo umesto ono što ima veze s njihovim poslom znaju da najprljavija stvar s najviše bakterija koju dodiruju celog dana nisu vrata toaleta ili ručka u gradskom prevozu. Predmet s najviše bakterija koji dodirujemo celog dana je tastatura.
Zato je kompanija Vioguard izumela uređaj koji ultraljubičastom svetlošću uklanja 99,9 odsto bakterija. Međutim, kliničko ispitivanje otkrilo je da uređaj uklanja samo 67 odsto bakterija i da ne isključuje potrebu ručnog čišćenja tastature. Bez obzira na to, Vioguard ‒ kompanija koju je osnovalo nekoliko hardverskih inženjera iz Microsoft-a ‒ prodaje tastature koje se same dezinfikuju za devet stotina dolara, što iznosi oko sedam stotina evra. Ulaganje u takvu tastaturu verovatno se isplati s obzirom na to da je jedno englesko istraživanje otkrilo da su tastature pet puta prljavije od toaleta.
Vioguard-ova tastatura povlači se u kutiju u kojoj se dezinfikuje ultraljubičastom svetlošću dve lampe od 24 vata. Kutija ima fioku u koju se tastatura automatski uvlači i ostaje unutra sve dok korisnik ne mahne rukom ispred nje i ne aktivira infracrveni detektor pokreta, koji izbacuje tastaturu iz okruženja bez bakterija.
Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Da li će Cooler Master MK850 IR zameniti Playstation i XBox džojstike?

Tagovi: , ,