BIZIT 2022

Tastatura na HTC 10 vas tera da platite da isključite reklame!

Najnoviji sistemski update na HTC 10 telefonu doneo je sa sobom i jednu opciju kojoj se nisu obradovali korisnici koji koriste zvaničnu HTC tastaturu – reklame. Da stvar bude gora, isključivanje zahteva da platite određenu sumu novca.

PCPress.rs Image

Iako je HTC zvanično potvrdio da su reklame slučajno ubačene, možda ne bi bilo loše da ipak pređete na SwiftKey ili neku sličnu tastaturu koja vas neće ovako neprijatno iznenaditi u budućnosti.

Za sada nije bilo prijava za U11, te da su pogođeni samo vlasnici HTC 10 modela, a sistemska zakrpa je izašla u subotu. Reklame su počele da se pojavljuju iznad tastature, zauzimajući tako solidan deo ekrana, bez ikakve najave. Izjave kompanije su došle ubrzo nakon velikog broja žalbi, a HTC zvanična izjava glasi da je nova verzija greškom došla od kompanije koja razvija tastaturu (TouchPal), za model uz koji dolazi pretplata kako biste isključili reklame.

Iskreno, HTC već dugi niz godina pravi telefone i teško je poverovati da bi oni sebi dopustili nameran propust ovog tipa, ali bi definitivno morali da povedu više računa o timovima sa kojima sarađuju, da se ovakve stvari ne bi dešavale, posebno ne na najskupljim modelima iz njihove ponude.

Pročitajte i:  Kako blokirati spam poruke na Android telefonu ili iPhone-u

Izvor: Reddit

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,