Tehnologija Intel RealSense menja pravila igre

Revolucionarna Intel RealSense kamera koristi tehnologiju dubinskog skeniranja objekata, kako bi vaš računar objekte registrovao na način sličan onome kako ih mi opažamo. Koristeći dimenzije, možete skenirati 3D objekte, kontrolisali računar pokretima ili napraviti okruženje za video-razgovore slično prirodnom okruženju. Video-čet sada možete prilagoditi izmenom pozadine, a sadržaj možete razmenjivati sa sagovornikom kao da je pored vas u sobi

Intel_Post_03Intel RealSense kamera uzdiže korisnički interfejs na nivo koji smo sretali samo u filmovima naučne fantastike – otkrivajući dubinu objekata i prateći ljudski pokret. Uređaji sa Intel RealSense kamerom imaju tri sočiva: konvencionalnu kameru, infracrvenu kameru i infracrveni laserski projektor. Zajedno, tri sočiva omogućavauju procenu dubine, detekcijom infracrvenog svetla koje se odbilo od objekta. Ovi vizuelni podaci, kombinovani sa softverom za praćenje pokreta, stvaraju interfejs koji pruža osećaj dodira i koji reaguje na pokrete rukom, ramenom i glavom, ali i izrazom lica.

Neka prostor iza i oko vas bude baš onakav kakav vi želite da bude

Intel RealSense kamera omogućava odmeravanje dubine, pa ste u prilici da svoju pozadinu tokom video-četa potpuno uklonite ili je zamenite okruženjem po želji.

Pročitajte i:  Intel će praviti čipove za Qualcomm i Amazon

Kontrolišite svoj uređaj pokretima ruke

Nasmejte se. Namignite. Mahnite. Pomerite ruku. Sada sa svojim računarom možete da komunicirate na isti način na koji to radite sa ljudima, jer on razume pokrete vaše ruke ili glave, pa čak i vaš izraz lica. Ova tehnologija prati 22 tačke na ruci i registruje i najmanji pokret.

Skenirajte, štampajte i delite u 3D tehnici – i to kod kuće

Bićete u prilici da skenirate objekte iz realnog života, i to direktno sa vašeg uređaja. Objekti kao što su umetničko delo, dečja igračka ili čak i vaše lice, mogu biti konvertovani u svoju 3D verziju.

U prilici ste da snimate skenove ili da ih i menjate i stvarate nešto novo. Tako ih možete jednostavno digitalno razmeniti ili odštampati koristeći 3D štampač.

Izvor: Intel, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,