Top50 Glas publike

Tehnologija koja stoji iza HONOR Magic4 Pro telefona

Globalni tehnološki brend HONOR, čiji je flegšip model pametnog telefona HONOR Magic4 Pro u potpunosti razvijen u HONOR inteligentnom parku za industrijsku proizvodnju, otkrio je detalje proizvodne linije i tehnologije koja stoji iza nje. Prikazujući izvrsnost u proizvodnji, ovaj flegšip pametni telefon primer je posvećenosti brenda da potrošačima ponudi vrhunske inovacije, ali i dokaz mogućnosti kompanije HONOR da samostalno proizvede premijum proizvode najvišeg kvaliteta.

PCPress.rs Image

„Otvaranje HONOR inteligentnog parka za industrijsku proizvodnju prošle godine, bila je značajna prekretnica naših uspeha u integraciji mogućnosti za istraživanje i razvoj u okviru naših proizvodnih procesa. Konsolidacija nam omogućava da bolje iskoristimo našu stručnost u obe oblasti. Pored uvećanja naših kapaciteta proizvodnje, proizvodni prostor sadrži opremu za proizvodnju, testiranje i kontrolu kvaliteta koji su na najvišem nivou u industriji, što osigurava da naši vrhunski proizvodi ispunjavaju sva očekivanja naših kupaca”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co. Ltd.

Besprekorna integracija između istraživačkih i razvojnih delatnosti i proizvodnje

HONOR inteligentni park za industrijsku proizvodnju, koji je otvoren u septembru 2021. godine, prva je fabrika kompanije koja posluje potpuno samostalno. Opremljen najsavremenijim proizvodnim objektima i objektima za testiranje, Park predstavlja ključni deo koji obezbeđuje kvalitet premijum proizvoda kompanije. U Parku čak 20 odsto zaposlenih radi upravo na istraživanju i razvoju novih i inovativnih tehnologija, uvećavajući sinergiju između radnika i omogućavajući proizvodnoj tehnologiji da ide u korak sa inovacijama.

Pročitajte i:  HONOR u Kini predstavio HONOR Magic Vs preklopni telefon i Honor 80 seriju

PCPress.rs Image

Proizvodna linija prilagođena HONOR Magic4 Pro telefonu

HONOR Magic4 Pro je lansiran na odabranim međunarodnim tržištima, među kojima je i Srbija, a poseduje niz tehnoloških rešenja među kojima su i AI Privacy Call – funkcija koja umanjuje rasipanje zvuka tokom poziva, Ultra-Fusion tehnologija – rešenje koje omogućava korisnicima da u potpunosti iskoriste višestruke prednosti zadnjih kamera, kao i Quad-Curved LTPO Display – zadivljujući ekran koji pruža impresivno iskustvo gledanja. Svaka od ovih karakteristika predstavlja skup jedinstvenih izazova u proizvodnji, čija su rešenja moguća samo zahvaljujući HONOR-ovoj sinergiji između istraživačkih i razvojnih delatnosti i proizvodnje.

Sa svakom novom generacijom pametnih telefona, proizvođači su pokušavali da pomere prijemnik ka gornjoj ivici telefona, što bi dovelo do veće površine ekrana. Međutim, što je prijemnik bliže ivici, to je izraženije rasipanje zvuka tokom poziva, što dovodi privatnost u pitanje.

PCPress.rs Image

Da bi rešio ovo, HONOR je za izradu HONOR Magic4 Pro telefona identifikovao i prevazišao preko 100 tehnoloških izazova i kreirao AI Privacy Call. Radeći zajednički na rešenju, timovi za istraživanje i razvoj i proizvodnju uspeli su da prevaziđu izazov za tri meseca. Zajednički napori rezultirali su stvaranjem automatizovane opreme za montažu visoke preciznosti, koja koristi kompjuterski vid i optimizovane algoritme da bi se postigla tačnost od 0,01 milimetra i prinos od 99,99 procenata.

Pročitajte i:  HONOR u Kini predstavio HONOR Magic Vs preklopni telefon i Honor 80 seriju

HONOR Magic4 Pro je takođe opremljen moćnom kombinacijom trostruke kamere koja podržava tehnologiju Ultra-Fusion Computational Photography. Složenost rešenja u ovom flegšip pametnom telefonu zahtevala je duplo veću opremu za ugradnju kamere u poređenju sa onim što je bilo potrebno za neke prethodne modele. U kombinaciji sa algoritmima veštačke inteligencije, daje detaljnije slike sa jedinstvenijim bojama u čitavom fokusnom opsegu.

Napredni procesi sklapanja su takođe usvojeni za Quad-Curved LTPO ekran kod modela HONOR Magic4 Pro. Koristeći najsavremeniju postavku robotskih ruku, kamere visoke preciznosti i složene algoritme koje je razvio HONOR, oprema za montažu radi sa opsegom tačnosti od ±0.075mm i proizvodi proizvode sa niskom proizvodnom tolerancijom od samo 0.1mm, dodatno prikazujući superiorne proizvodne mogućnosti kompanije HONOR.

Park je takođe opremljen laboratorijama koje su među najsavremenijim u industriji, uključujući laboratoriju za pouzdanost, regulatornu laboratoriju i laboratoriju za zaštitu životne sredine, uz pomoć kojih HONOR sprovodi preko 200 testova pouzdanosti na HONOR Magic4 Pro kako bi osigurao njegov vrhunski kvalitet. Na primer, HONOR Magic4 Pro ima emisiju zračenja pametnog telefona koja je 56 odsto ispod granica najstrožih industrijskih standarda.

Pročitajte i:  HONOR u Kini predstavio HONOR Magic Vs preklopni telefon i Honor 80 seriju

PCPress.rs Image

Proizvodnja se zasniva na tri stuba

Automatizacija, digitalizacija i inteligentna tehnologija služe kao kamen temeljac koji podupire osnovne proizvodne mogućnosti Parka. U Parku je 75 odsto proizvodnih linija automatizovano, što umanjuje rizik ljudske greške. Dodatno, više od 40 odsto automatizovane proizvodne opreme razvijeno je u kompaniji, što je dodatni dokaz tesne integracije između istraživačkih i razvojnih delatnosti i proizvodnih kapaciteta u Parku.

Najznačajnija oprema u proizvodom pogonu podržava digitalne sisteme upravljanja, omogućavajući HONOR-u da bolje upravlja celokupnom proizvodnom linijom i ostvari bolju efikasnost, kao i da unapredi kvalitet proizvoda.

HONOR Magic4 Pro je na tržištu Srbije u slobodnoj prodaji dostupan od 9. juna kod odabranih partnera po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.990 dinara. Za više informacija o proizvodu posetite ovaj link!

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: