ASUS ROG Flow

Tehnologija QLED displeja po prvi put na Samsung laptopovima

Samsung je primetio da sa svojim aktuielnim laptopovima nije napravio pomak kakav je očekivao, tako da u novoj seriji pokušava da uradi nešto drugačije. Tehnologija koja je prisustna na Samsung televizorima QLED displej tehnologija, od sada će moći da se nađe i na laptopovima Galaxy Book Flex i Galaxy Book Ion.

Samsung galaxy book flex and ion

Iz ove južnokorejske kompanije tvrde da će neka kompanija po prvi put tehnologiju sličnu ovoj implementirati u displej laptopa. Oni tvrde da maksimalno osvetljenje ekrana može ići i do 600 nita dok najveći deo računara svoje osvetljenje drži na 300 do 350 nita.

Uživo, razlika je primetna. Kada uporedit prošlogodišnji Samsung Notebook 9 sa ovogodišnjim Galaxy Flex displejom odmah se vidi da je ekran novog uređaja svetliji a slika jasnija. Međutim, potrebno je napomenuti da ukoliko želite da postavite ovo osvetljenje na maksimum, ipak je potrebno aktivirati poseban “outdoor mode”.

Smasung Galaxy Book

Sa prelepom završnom obradom u kojoj dominira plava boja, računar koji je 2 u 1 i ima mogućnost da se ekrene oko svoje ose u položaj tableta, Galaxy Book Flex, koji je i skuplji model donosi poslednju generaciju Intelovih procesora, do 16GB RAM-a i 1TB NVMe SSD-a.

Samsung galaxy book flex

Međutim, QLED ekrani nisu jedini tehnološki napredak koji je nova serija preuzela. Galay Book Flex dolazi sa S Pen stilusom koji ima Samsung Galaxy Note linija telefona. I Flex model ali i Ion dolaze sa dodacima koje pre vezujemo za telefone kao što su biometrijska zaštita otiskom prsta ali i wireless punjenje koje je ugrađeno ispod tačpeda.

U principu to je malo čudan izbor, s obzirom na to da postoji velika mogućnost da ćete želeti da koristite tačped ali punite telefon u isto vreme. Šta više, da biste koristili tačped za punjenje vi ga morate isključiti u prečicama.

Samsung Galaxy Book Wireless charging

Galaxy Book Ion, kao slabiji model što gubi u fleksibilnosti on dodaje u prenosivosti. Standardan laptop po građi ali težač koji gram manje od kilograma sa dijagonalom od 13 inča ali i malo slabijom konfiguracijom. Iako je i kod ovog modela u pitnju Intel procesor poslednje generacije, model sa kojim dolazi je Comet lake u odnosu Ice Lake kod jačeg modela.

Samsung galaxy book ion

Na sreću oba uređaja od kojih je veći 15 inča, dolazi sa dosta priključaka pa među njima Thunderbolt 3 port, dva standardna USB-A 3.0 porta, i standardan HDMI port, kao i ulaz za MicroSD kartice. Ukoliko tražite i dodatnu snagu, jači model može doći sa Nvidia MX250 diskretnom grafikom, umesto Intel UHD grafike ili Intel Iris Plus grafike koja dolazi n a Galaxy Book Flex modelu.

Na žalost, svi oni koji se radaju ovakvim novitetima, moraće da sačekaju jer modeli Galaxy Book Flex i Ion tek na tržištu biti polovinom 2020. godine.

Izvor: gizmodo

 

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Tehnologija QLED displeja po prvi put na Samsung laptopovima

  • 6. November 2019. at 15:11
    Permalink

    Pa ovo izgleda fantastično, sudeći po informacijama i fotografijama. Nadam se da ću imati prilike da testiram lično :). Hvala za objavu!

Comments are closed.