Tehnološki doručak u organizaciji HeapSpace zajednice

Ranoranioci iz HeapSpace zajednice su u sredu 4. maja, u Parobrodu otpočeli postprazničnu radnu nedelju petim po redu Tehnološkim doručkom.

HeapspaceZainteresovani za novosti iz sveta biznisa, tehnologije, preduzetništva, digitalne umetnosti, i svega sličnog, imali su priliku da uz prijatnu atmosferu prve jutarnje kafe i toplo pecivo čuju o:

– Mobilnoj aplikaciji Kidster koja roditeljima nudi bazu za kupovinu i prodaju malo korišćeneh dečjih stvari. (Ana Pajković i Marija Janjušević)

– Ideji iza aplikacije Fragrance by me, zahvaljujući kojoj svako može da dizajnira parfem po svojoj meri. (Outi Ortiz i Uroš Brkić)

– Sudbini otvorenih podataka u Srbiji i koliko prostora trenutno ima za pokretanje ove teme. (Ivan Branisavljević)

– DCC-u kao preteči IoT-a, kao i svim onim stvarima koje su prošle kroz iste faze a mi smo ih propustili. (Aleksandar Vukalović)
Kao i prethodne četiri prve srede u mesecu, i ovog puta prisutni su o svojim poslovnim idejama, ponudama, potragama, mogli da govore u neformalnom druženju, ali i da ih ‘viknu’ u okviru petnaestosekundnog ‘ShoutOuts’ formata.

Tehnološki doručak se organizuje svake prve srede u mesecu. Potpuno je besplatan i otvoren za sve koji se bave ili interesuju za nove tehnologije, softver ili hardver, i žele da  svoje ideje i projekte predstave zajednici, čuju komentare, razmene znanja, pronađu partnere za dalju realizaciju. Tehnološki doručak organije se u saradnji sa UK ParobrodDomaće kifliceSupernatural bar i Neskaf-om.

I ako tek peti po redu, ovaj događaj na fascinantan način pokazuje i dokazuje procvat duha, kreacija, znanja i poslovnih prilika, toliko retke širine i slobode predstavljanja ideja, pogleda uprtog u svet i budućnost.

Ocena kvaliteta skupa(ova), ulazi u sferu univerzitetskkog ocenjivanja i penje se na sam vrh, 10.

Bilo bi veoma uputno da makar sa strane, to posmatraju, ili primene delegatski sistem, oni koji o bilo čemu odlučuju.

Aleksandar Vukalović

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: