BIZIT Seminar

Telefoni za korisnike kojima je bezbednost na prvom mestu

Kompanija Sikur privukla je pažnju pre tri godine, kada je predstavila GranitePhone, prvi telefon u potpunosti otporan na hakerske napade. Tri godine kasnije, stižu i naslednici ovog telefona – SIKURPhone XZ1 i SIKURPhone XA2. Oba telefona pokreće SikurOS (prerađena i dodatno osigurana verzija Android-a), a zasnovani su na Sony hardveru.

PCPress.rs Image

Na telefonima se nalazi nekoliko nivoa bezbednosne zaštite, uključujući i posebnu verziju App prodavnice u kojoj se nalaze samo pažljivo proverene i odobrene aplikacije, kao i novčanik za kriptovalute.

SIKURPhone XZ1 je zasnovan na Sony Xperia XZ1 hardveru. Poseduje ekran od 5.2 inča, pokreće ga Snapdragon 835 čipset, 4 GB RAM-a, a za smeštaj podataka obezbeđeno je 64 GB prostora. Tu su i kamere od 19 MP (zadnja) i 13 MP (prednja).

SIKURPhone XA2 je malo jeftiniji model koji je napravljen na Sony Xperia XA2 platformi. I njegov ekran je dijagonale 5.2 inča, ali ima nešto slabiji čipset (Snapdragon 630), malo manje memorije (3 GB RAM-a) i malo manje prostora za podatke (32 GB). Zadnja kamera kod ovog modela je veće rezolucije (23 MP), dok je selfi kamera nešto slabija (8 MP).

Ovi telefoni nisu jeftini i cena im je viša od originala na kojima se zasnivaju. XZ1 košta 850 USD, a XA2 650 USD. Ipak, treba imati na umu da ovo nisu telefoni za svakoga. Prvenstveno su namenjeni poslovnim korisnicima kojima je sigurnost i bezbednost podataka najvažnija, kao i korisnicima koji se ozbiljno bave kriptovalutama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,