ePlaneta

Telegram će početi da prikazuje oglase

Telegram je uglavnom besplatan za korišćenje, ali očigledno da bi podržala i održavala svoje usluge i servere, kompaniji je potreban neki oblik prihoda.

telegram

Odluka ne bi trebalo previše da utiča korisnike

Kako stvari stoje, izgleda da će kompanija primeniti prastari metod generisanja prihoda i to će biti kroz oglase. Kompanija početi da uvodi oglase na svoju platformu, ali u ograničenom kapacitetu kako to ne bi ometalo njenu upotrebljivost. Kako naglašavaju u kompaniji, Telegram neće prikazivati promotivne poruke na vašoj listi za chat, privatnim razgovorima ili grupama.

Oglašavanje će uticati samo na velike kanale – servise na kojima već postoji oglašavanje, a čija podrška dovodi do najvećih troškova od strane Telegrama. Kompanija je ranije pokušala da se unovči pokretanjem operacije kriptovaluta, ali izgleda da su ti planovi propali, zbog čega je doneta odluka da se vrati na tradicionalniji model. Pošto se ovi oglasi ne pojavljuju u privatnim grupama ili pojedinačnim razgovorima, to ne bi trebalo previše da utiče na korisnike. Samo oni koji koriste i učestvuju u velikim kanalima će verovatno biti pogođeni, tako da ovo ne bi trebalo da bude problem.

Pročitajte i:  Telegram debolokira Chat botove koje koriste ukrajinske bezbednosne službe

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: