Cove

Telegram dobija audio chatove poput Discord-a

Telegram dodaje novu funkciju grupnih glasovnih ćaskanja koja je slična stalno uključenoj sobi u Discordu. Glasovna ćaskanja su sada deo postojećih tekstualnih ćaskanja i deluju kao stalna opcija za razgovor uživo sa prijateljima ili porodicom. Kako su uvek dostupni, možete ući i isključiti se iz glasovnih ćaskanja, baš kao što biste to učinili u sobi Discord-a ili nazvali.

PCPress.rs Image

Najavljena i monetizacija u aplikaciji

Telegram podržava nekoliko hiljada učesnika, pa će čak i veće grupe za stvari poput događaja uživo uključivati glasovne razgovore. Funkcija se pojavljuje na vrhu postojećeg grupnog ćaskanja, ako je omogućena, omogućavajući svima da se slobodno pridruže razgovoru. U desktop verzijama Telegrama za Windows i Mac takođe možete da koristite taster Pritisni za razgovor za glasovno ćaskanje da biste kontrolisali ulaz mikrofona. Telegram je takođe napravio korisno prekrivanje glasovnog ćaskanja za Android, koji funkcioniše kao plutajući vidžet za ceo sistem. Omogućava vam da vidite ko razgovara ili upravlja mikrofonom i isključuje zvuk kada Telegram radi u pozadini.

Trenutno su grupni glasovni razgovori fokusirani na zvuk, ali Telegram kaže da u narednih nedelja dodaje funkcije za deljenje videa i ekrana. Ako ste zainteresovani za isprobavanje grupnih glasovnih ćaskanja, moraćete da budete administrator grupe da biste omogućili funkciju u meniju podešavanja grupe. Pored opcije grupnih glasovnih ćaskanja, izvršni direktor Telegrama Pavel Durov otkrio je da se usluga približava broju od 500 miliona korisnika. Telegram sada planira da unovči svoju uslugu.

Pročitajte i:  Telegram Premium stiže krajem juna

Izvor: The Verge

 

 

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: