TeleGroup održao konferenciju Infosecurity

Kompanija TeleGroup organizovala je u sredu, 3. aprila,  konferenciju pod nazivom Infosecurity.

PCPress.rs Image

Organizovana sa ciljem da edukuje i podigne svest o pretnjama po bezbednost podataka i cyber bezbednost uopšte, konferencija je za govornike imala predstavnike kompanija TeleGroup i Cisco.

Uvodnu reč, ispred organizatora, održala je Diana Gligorijević, direktor marketinga kompanije TeleGroup, koja je podsetila da je ova kompanija nedavno proslavila svoj rođendan, predstavivši tom prilikom i svoj novi sajt, te da se radi o kompaniji koja se već godinama bavi IT bezbednošću.

Telegroup se bavi IT rešenjima i objedinjenim komunikacijama, a prema rečima Diane Gligorijević, fokusira se na kvalitet, znanje i ekspertizu svojih stručnjaka.

O savremenim pretnjama koje stoje ispred kompanija, ali i pojedinaca govorio je Dalibor Ratković, ICT/Security Proffesional iz TeleGroupa, koji je uporedio stanje u security segmentu nekada i sada, kada je sa rastom weba, pojavom weba 2.0 i cloud servisa, došlo do potrebe za znatno kompleksnijim sistema zaštite.

Security danas uporedio je sa aerodromom, na koji podaci ulaze sa svih strana.

telegrupskup

Ispred kompanije Cisco na konferenciji su govorili Dragan Novaković, sistem inženjer, koji je govorio i rastućem BYOD trendu i Cisco TrustSec rešenju koje kompanijama pomaže da zaštitet svoje sisteme, kao i rešenjima za email bezbednost, kao i Gyorgy Acs, Security Consultant kompanije Cisco, čija tema su bili privatna cloud infrastruktura i Cisco Contex-Aware Security rešenja..

Prisutnima se u završnom delu konferencije obratio i Milomir Gligorijević, predsednik kompanije TeleGroup.

Detaljniji izveštaj sa TeleGroup Infosecurity konferencije biće objavljen u narednom broju časopisa connect.

Facebook komentari: