"Telekom Austria", "Deutsche Telekom" i "France Telecom" otkupili dokumentaciju za "Telekom Srbije"

Telekom%20Srbija Ministarka za telekomunikacije Srbije, Jasna Matić, izjavila je danas da su do sada tri svetske telekomunikacione kompanije otkupile dokumentaciju za učešće na tenderu za kupovinu 51% "Telekoma Srbije".

– Dokumetaciju su do sada otkupili "Telekom Austria", "Deutsche Telekom" i "France Telecom"- rekla je ona novinarima na skupu o integraciji Srbije u globalne ekonomske tokove.

Rok za kupovinu dokumentacije za učesće na tenderu za kupovinu većinskog paketa "Telekoma Srbije" je 26. novembar.

Matićeva je istakla da je zadovoljna odzivom potencijalnih kupaca za kupovinu većinkog udela u "Telekomu Srbije".

Ona je rekla da nije upoznata sa tim da li je sa manjinskim suvlasnikom, grčkom kompanijom OTE, postignut dogovor da ona proda svoj paket od 20% akcija "Telekoma Srbije".

Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, ukoliko bi OTE prodao svoj paket onda bi Vlada prodala samo 31% akcija "Telekoma Srbije".

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51% akcija "Telekoma Srbije", čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 mlrd EUR. Vlada Srbije poseduje 80% akcija "Telekoma", a preostalih 20% akcija poseduje grčki OTE, u kojem Dojče telekom ima 30% udela.

Pročitajte i:  Dodajte mts mobilni u Supernovu i dobijate Super PLAN

Kompanija "Telekom Srbije" imala je profit od 13,3 milijarde dinara u 2009. godini i prema tome bila kompanija sa najvećom neto dobiti na sprkom tržištu.

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
Hosting 2022

Tagovi: , , , , ,