Zebra

Telekom Slovenija i američki fond Apolo dali ponudu za Telekom Srbija

Vodeći slovenački telekomunikacioni provajder, Telekom Slovenije, podneo je zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom Apolo za kupovinu Telekoma Srbija, saznaje agencija STA iz nezvaničnih, ali dobro obaveštenih izvora.

telekom-slovenijeKako navodi slovenačka novinska agencija, takvu odluku je juče doneo Nadzorni odbor Telekoma Slovenije, a “zeleno svetlo” za dostavljanje ponude dao je takođe i Nadzorni odbor Slovenačkog Suverenog Holdinga (SSH).

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujucih ponuda za ucešće u prodaji kapitala Telekom Srbija i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Za kupovinu ove srpske kompanije zainteresovan je i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi tim povodom prošle nedelje sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

Reprezentativni sindikati tog državnog preduzeća u privatizaciji se protive prodaji kompanije, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je juče izjavio da Telekom neće biti prodat ako se ne dobije dobra cena za tu firmu.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Proglašeni pobednici Regionalnog app izazova u organizaciji Telekom Srbija grupe
SBB

Tagovi: ,