BIZIT 2022

Telekom Srbija i Matematička gimnazija potpisale protokol o saradnji

PCPress.rs ImagePotpisivanjem Protokola o saradnji, Telekom Srbija i Matematička gimnazija u Beogradu ozvaničile su svoju dugogodišnju saradnju i ispratile šest učenika najuspešnije generacije ove gimnazije na studije u Univerzitet Kembridž, obavezujući se da će i dalje podržavati najtalenovanije i najuspešnije učenike ove gimnazije.

Telekom Srbija će i ubuduće, u skladu sa višegodišnjom podrškom polaznicima ove gimnazije, pružati novim talentima neophodnu materijalnu podršku za odlazak na takmičenja, nagrađivati uspehe i učestvovati u različitim vidovima edukacije kroz radionice i predavanja. Time će Telekom Srbija dati podstrek praktičnoj nastavi u Srbiji i mogućnost mladim stručnjacima da njihova nova rešenja na najbrži način nađu put do krajnjih korisnika.
Podsećajući na uspehe iz prethodnog perioda, direktor Matematičke gimnazije, Srđan Ognjanović je rekao da učenici te škole već godinama postižu izuzetne rezultate, kako na međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i astronomije, tako i kasnije, u daljem radu na najprestižnijim naučnim institutima i kompanijama u svetu.
„Izuzetno nam je drago da je jedna takva javna ustanova kao što je Telekom Srbija prepoznala veliki potencijal Matematičke gimnazije. Telekom je već pomagao našim učenicima, a sada smo želeli da tu saradnju definišemo preduzimanjem konkretnih koraka. Ova saradnja predstavlja ulaganje u prosperitet kako Telekoma, tako i Srbije, i primer je uspešnim kompanijama “, izjavio je Srđan Ognjanović, direktor Matematičke  gimnazije.

 Podrška Matematičkoj gimnaziji u Beogradu istovremeno predstavlja i podršku posebnim odeljenjima u desetak gradova u zemlji, koji rade prema nastavnom programu ove gimnazije.

PCPress.rs Image„Telekom Srbija, kao veliki sponzor sporta,  zna koliko su bitne sportske reprezentacije,  ali ja mislim da je definitivno najbitnija reprezentacija znanja o čemu govori i 19 medalja na različitim svetskim takmičenjima, koje su samo u prošloj godini osvojili učenici Matematičke gimnazije.  Mi ćemo se truditi da im ovde pružimo dobru priliku za sticanje znanja ali i za zapošljavanje. Samim tim, odlučili smo da zajedno sa gimnazijom osnujemo sekciju za razvoj mobilnih aplikacija, u kojoj bismo zajedno sa svojim partnerima, velikim svetskim kućama, organizovali predavanja i edukativne radionice. Siguran sam da će se na tim časovima roditi inovacije koje ćemo kasnije primenjivati u mobilnoj telefoniji”, istakao je Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija.

Telekom Srbija je budućim studentima Univerziteta u Kembridžu Luki Milićeviću, Mihajlu Cekiću, Aleksandru Vasiljkoviću, Nikoli Mrkšiću, Dušanu Peroviću i Ognjenu Ivkoviću, kao i Dušanu Milijančeviću koji će studirati MIT, poklonio smart telefone sa željom da ostanu u vezi sa svojom zemljom.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,