Top50 Glas publike

Telekom Srbija i OTE potpisali ugovor o kupovini 20% akcija kompanije

telekom-srbija-3_0_0_468X10000 Telekom Srbija i grčka kompanija OTE danas su u Atini potpisale Ugovor o kupovini akcija OTE-a, na osnovu koga Telekom Srbija postaje vlasnik 20% akcija kompanije, što je bio i ukupan udeo OTE-a u Telekomu Srbija. Ugovor su potpisali Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija i Majkl Tsamaz, predsednik i izvršni direktor OTE-a. Vrednost ugovora je 380 miliona evra.

“Ovo je važan dan za obe kompanije. Zahvaljujem se gospodinu Tsamazu i njegovom timu na investiciji OTE-a u Telekom Srbija, na 15-ogodišnjem partnerstvu i doprinosu razvoju i rastu naše kompanije. Želim im sve najbolje u budućem poslovanju. Što se Telekoma Srbija tiče, pred nama je proces transformacije u otvoreno akcionarsko društvo, podela besplatnih akcija, dalja profesionalizacija upravljanja i efikasno sprovođenje naše poslovne strategije fokusirane na korisnike naših usluga i tržišnu utakmicu. Siguran sam da će Telekom Srbija kao moderna i otvorena kompanija zadržati lidersku poziciju na tržištima na kojima posluje i da ce uspešno odgovoriti na sve izazove i promene u industriji telekomunikacija, kao i izazovima globalne ekonomske i finansijske krize”, istakao je prilikom potpisivanja ugovora Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija.

Pročitajte i:  Rezultati benčmarka mobilnih mreža u Republici Srbiji u 2022. godini

Majkl Tsamaz, predsednik i izvršni direktor OTE-a je ovom prilikom izjavio: "Danas smo potpisali obostrano koristan sporazum. Želeo bih da se zahvalim menadžmentu i zaposlenima u Telekomu Srbija na uspešnoj saradnji i odličnim rezultatima koje je kompanija do danas ostvarila. Prodaja akcija Telekomu Srbija će imati pozitivan uticaj na naš tok gotovine (cash flow) i deo je naše strategije da se smanji neto dug OTE-a".

Prema ugovoru, transakcija će biti završena do kraja prvog kvartala 2012. godine. Na osnovu odluke UO Telekoma Srbija o raspodeli dobiti za 2011. godinu kojom će se akcionarima podeliti 50% ostvarene dobiti, a na osnovu projekcije rezultata na kraju godine, OTE-u će biti isplaćeno 17 miliona evra, a Vladi Republike Srbije 68 miliona evra privremene dividende za fiskalnu 2011. godinu.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,