BIZIT 2022

Telekom Srbija: Internet mreži se priključile još 23 škole

donacija-telekom-dositejobradovicTelekom Srbija i Zavod za udžbenike su u okviru akcije “e-dukacij@!” danas opremili internet kabinet u OŠ “Dositej Obradović”. Zahvaljujući Zavodu za udžbenike koji je donirao 5 računara i besplatnom internet priključku koji je obezbedio Telekom Srbija, OŠ “Dositej Obradović” dobila je savremenu opremu za internet učionicu.

“Zahvaljujući donaciji Zavoda za udžbenike učenici ove škole imaće bolje uslove za sticanje informatičke pismenosti. Ovo je veoma bitno jer je upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija kod nas zaživela, a to potvrđuje i rast penetracije ADSL-a sa 24,4 na 39,5 odsto. Verujemo da je rastu interesovanja za internetom doprinela i ova akcija Telekoma“, rekla je Milica Amidžić, direktorka PR sektora Telekoma Srbija.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, kao specijalizovana republička ustanova za realizaciju dugoročnih prosvetno-pedagoških ciljeva, prepoznao je značaj akcije “e-dukacij@!” i odlučio da donacijom 100 računara doprinese realizaciji njenih ciljeva. Pored ove osnovne škole, zahvaljujući donaciji Zavoda za udžbenike, novu računarsku opremu za internet kabinete dobile su još 22 osnovne škole širom Srbije.

Pročitajte i:  Invervju: SBB – mreža koja prati vreme

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat, pa do sada internet je uveden u većinu osnovnih i srednjih škola u Srbiji, a prikupljeno je preko hiljadu računara od čega je 650 donirano u 95 škola širom Srbije.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,