BIZIT 2022

Telekom Srbija kupio Radijus Vektor!

Telekom Srbija se dodatno proširio na tržište kablovskih operatora akvizicijom Radijus Vektora i AVcom.
PCPress.rs Image

Najveća domaća telekomunikaciona kompanija Telekom Srbija je povećao svoj udeo na tržištu kablovskih operatora kupovinom kompanija Radijus Vektora i AVcom, otkrio je koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić.

Kako prenosi N1, on je u intervjuu za Blic izjavio da Telekom Srbija očekuje finalizaciju ovih akvizicija u prvom kvartalu 2019. godine. Iako nije definisan tačni datum, interesantno je da je na sajtu mts-a objavljeno da će se menjati cene postpejd usluga u okviru Box paketa i to već od 1. februara ove godine.

Telekom Srbija kupio Radijus Vektor kao deo strategije širenja

Kako je rekao, sada kada je Telekom Srbija kupio Radijus Vektor i ACcom, kompanija je bliža bliže ostvarivanju razvojne strategije Milion plus, gde je cilj da se dođe do milion korisnika televizije i interneta.

Akvizicijom je dobijeno 120.000 novih internet i televizijskih korisnika koje je imao Radijus vektor i 18.000 koje je imao AVcom. Ovo je još jedna kupovina u nizu nakon što je nedavno Telekom Srbija preuzeo Kopernikus Technology.

Kupovinom kablovskih operatora, Telekom Srbija je povećao broj korisnika za više od 50 odsto, pa ih sada ima preko od 700.000. Za sada nije poznato koliko je vredela transakcija.

Pročitajte i:  mts najbolja mreža u Srbiji, pokazuju rezultati NET CHECK-a

Izvor: N1

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,