QNAP Mikroprinc

Telekom: Završen projekat obuke za pružanje usluga na znakovnom jeziku

Korisnici Telekoma Srbija u svim većim poslovnicama u Nišu i južnoj Srbiji imaće mogućnost da budu usluženi i na znakovnom jeziku, saopšteno je iz ove kompanije.

Julijana Misko, UTbijaZaposleni u poslovnicama Telekoma Srbija u Nišu, Pirotu, Prokuplju, Zaječaru, Boru, Vranju, Leskovcu, Kosovkoj Mitrovici, Gračanici i Ranilugu počeli su sa pružanjem usluga kompanije i na znakovnom jeziku.

 „U Beogradu, Vojvodini, centralnoj Srbiji, gde već pružamo usluge na znakovnom jeziku naišli smo na odličan odgovor naših korisnika. Telekom Srbija osobama sa oštećenim sluhom nudi i posebne tarife, a povodom uspešnog završetka obuke, odlučili smo da obradujemo i sve škole u Srbiji koje pohađaju deca sa oštećenim sluhom i da im doniramo sredstva za nabavku interaktivnih tabli i opreme neophodne za izvođenje nastave“, izjavila je Marija Bošković direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.

Projekat obuke na znakovnom jeziku za zaposlene u poslovnicama, Telekom Srbija je pokrenuo u saradnji sa Udruženjem tumača za lica oštećenog sluha Srbije (UTLOSS). Osobe sa oštećenim sluhom, kojih u Srbiji ima više od  50.000 i koje u svakodnevnoj komunikaciji koriste znakovni jezik, od sada će samostalno i bez posrednika moći da dođu do potrebnih informacija u svim posećenijim poslovnicama Telekoma Srbija u zemlji.

Pročitajte i:  mts: Optika u vašoj kući

Završetak obuke u Nišu ujedno predstavlja i završetak projekta obuke u kom je učestvovalo ukupno 85 zaposlenih u poslovnicama. Tokom obuke zaposleni su savladali osnovne pojmove znakovnog jezika, a program je bio prilagođen delatnosti kompanije i obuhvatio je oko 800 odabranih gestova grupisanih u 16 tematskih celina.

 

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: ,