Top50 Glas publike

Telenor banka objavila poskupljenje usluga na dan prodaje Telenor Srbija

U istom danu kada je objavljeno da se Telenor povlači iz Srbije, korisnicima Telenor banke stiglo je obaveštenje o promeni uslova poslovanja. Da li je to slučajnost ili korisnike očekuju još promena?

Telenor Srbija prodat, a Telenor banka menja uslove poslovanja

Telenor banka je uspela za relativno kratko vreme dobije veliki broj korisnika, pre svega zbog prednosti poput uplate novca na bankomatu, povoljnom deviznom kursu, e-bankinga, ali i besplatnom podizanju sredstava na bankomatu bilo koje banke u Srbiji. Kako stoje stvari neke od tih predosti neće više biti tako povoljne. 

I pored rasta, Telenor je bio zainteresovan da proda banku bugarskom fondu, ali je taj pokušaj bio neuspešan nakon blokade procesa od strane Narodne banke Srbije. Kako je objavljena prodaja kompanija u vlasništvu Telenor grupe u Srbiji, otvara se pitanje statusa banke. Ukoliko je Telenor zaista prodao sve što poseduje, onda se podrazumeva i da je Telenor banka promenila vlasnika.

Ipak, iz Telenor banke su rekli da je reč o dva pravna lica, pa ovom prodajom nije obuhvaćena banka. To unosi pomalo zabunu, jer je Telenor Group objavio da se povlači sa ovih teritorija, ali se nigde ne pominje banka. U tom kontekstu, objava promene naknada za korišćenje usluga banke dobija na značaju, naročito kad se uzme tajming objave koji se poklapa sa vešću o prodaji Telenor Srbija:

Želimo da vas obavestimo da je Telenor banka usvojila novi Katalog proizvoda i tarifnik naknada i usluga, koji će u skladu sa odredbama Zakona o platnim uslugama početi da se primenjuje u roku od dva meseca od dostavljanja obaveštenja o izmenama, odnosno od 01.06.2018. godine.

Ukoliko imate račun Telenor banke proverite aneks ugovora se nalazi u online aplikaciji banke, na putanji Moja bankaMoji dokumenti, pod nazivom AneksOkvirnogUgovora_01062018 i procenite da li vam novi uslovi i dalje odgovaraju. Uputili smo Telenor banci pitanje o poskupljenju i uticaju promene vlasničke strukture, ali u trenutku pisanja ove vesti nismo dobili odgovor. Budite uz PC Press za više informacija.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,