Laptop leto 2022

Telenor fondacija nastavlja podršku Istraživačkoj stanici Petnica

Nastavak saradnje Petnice i Telenor fondacije.jpg Učenicima slabijeg materijalnog stanja iz unutrašnjosti Srbije, zahvaljujući Telenor fondaciji, biće obezbeđen godišnji boravak i rad u Istraživačkoj stanici Petnica. U godini borbe za očuvanje životne sredine i podizanja ekološke svesti, Fondacija će podržati i projekat ekološkog obrazovanja „Energija za budućnost” koji Petnica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za životnu sredinu i prostorno planiranje.

„Od svog osnivanja Telenor fondacija se bori za jednake mogućnosti ugroženih društvenih grupa. Materijalno stanje roditelja ne treba da bude prepreka talentovanoj i vrednoj deci da usavršavaju svoja znanja na mestu kao što je Petnica”, kaže Ana Krstić, menadžerka Telenor fondacije.

Treću godinu za redom Telenor fondacija je strateški partner IS Petnica – član je Fonda Petnica, podržava celukopnu delatnost stanice, nabavlja potrebnu opremu, a Telenorovi stručnjaci drže predavanja iz različitih oblasti tokom cele godine.

Nastavak saradnje Petnice i Telenor fondacije4.jpg Značajno proširenje ove saradnje predstavlja podrška ekološkom projektu „Energija za budućnost”. Projekat podrazumeva uvođenje pitanja o obnovljivim izvorima energije, ekološkom uticaju proizvodnje i potrošnje energije, odgovornosti i njenoj racionalnoj potrošnji u redovne školske aktivnosti. Najmanje 120 škola širom Srbije će u prvoj godini biti obuhvaćeno ovim programom.

Pročitajte i:  Zvanično: Telenor je od danas Yettel

„Cenimo činjenicu da nas je Telenor fondacija prepoznala kao prvog neprofitnog partnera i ostala pouzdan prijatelj generacijama u IS Petnica. U ovome vidimo podsticaj da nastavimo sa širenjem programa. Nadamo se da će krajnje profesionalni gest Telenora kojim se iskazuje veliki osećaj društvene odgovornosti, ali i shvatanje potrebe ulaganja u buduće generacije kreativnih stručnjaka, podstaći i druge kompanije. Ovo partnerstvo postalo je sjajan model kvalitetne višedimenzionalne saradnje koja u kontinuitetu pospešuje različite nove sadržaje, aktivnosti i jačanje programske ponude”, kaže Vigor Majić, direktor Istraživačkog centra Petnica.

Telenor fondacija, osnovana u martu 2007. godine, do sada je podržala više od 60 pažljivo biranih projekata iz oblasti kulture, umetnosti, brige o mladima i pomoći ugroženim društvenim grupama.

 

clip_image001

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: