Top50 Glas publike

Telenor: I ove godine u akciju Sat za našu planetu

Kompanija Telenor se sedmu godinu za redom pridružuje globalnoj akciji „Sat za našu planetu“ koja će se održati, u subotu 28. marta sa početkom u 20:30 časova.

Sat za nasu planetu_3Tokom tih sat vremena biće isključena svetla u upravnoj zgradi u Beogradu, kao i u prodavnicama širom Srbije.

Akcija „Sat za našu planetu“ predstavlja najveću globalnu volontersku akciju koju organizuje nezavisna organizacija Svetski fond za prirodu (World Wildlife Fund), a osnovna ideja akcije je da nas podstakne da trošimo manje resursa i smanjimo emisiju sa efektima staklene bašte, kao i da povećamo energetsku efikasnost. Ovogodišnjim sloganom „Promeni klimatske promene“, šalje se jedinstvena poruka da zajedno možemo doći do održivih rešenja.

Svetski fond za prirodu WWF pokrenuo je akciju „Sat za našu planetu“ 2007. godine u Australiji, kada je 2,2 miliona domaćinstava i kompanija u Sidneju isključilo svetla na jedan sat. Prošle godine, svetla je ugasilo više od dve milijarde ljudi iz preko 150 zemalja sveta i gotovo 7.000 gradova, dok se u Srbiji priključilo 80 gradova i opština, kao i više od 70 organizacija civilnog društva i skoro 100 škola.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,