BIZIT 2022

Telenor obeležio pet godina poslovanja u Srbiji

PCPress.rs ImageTelenor-ovi korisnici dobili su najbržu i najsavremeniju mrežu, inovativne i kreativne usluge i podršku u oblasti umetnosti, ugroženih grupa, obrazovanja i sporta

Za pet godina koliko posluje na srpskom tržištu, Telenor je proširio ponudu usluga, i pored mobilne telefonije, počeo je sa poslovanjem u oblasti interneta i fiksne telefonije. Danas korisnicima nudi najbržu mrežu u Srbiji, spremnu da podrži najnaprednije usluge i uređaje, a njena kompletna obnova predstavlja jednu od najvećih kapitalnih investicija u Srbiji ove godine.

“Telenor se čvrsto obavezao Srbiji kada je 2006. ušao na ovo tržište kao najveći strani investitor do sada. Tokom pet godina, nastavili smo sa velikim ulaganjima u naše kadrove, mrežu i odnose sa korisnicima. Trenutno puštamo u rad našu najnoviju mrežu širom Srbije kako bismo dodatno unapredili pristup Internetu i time znantno doprineli socio-ekonomskom rastu ove zemlje. Ulaganje u Srbiju je naše trajno opredeljenje i zadovoljni smo što broj naših korisnika stalno raste svih ovih godina i sada ih ima više od 3 miliona. Ovom prilikom želimo da im se zahvalimo na poverenju koje nam ukazuju”, kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora.

Šta je Telenor doneo građanima Srbije?

Dostupan Internet – Otvorena 34 internet parka širom Srbije sa besplatnim internetom, a sa deset parkova, Beograd je prvi grad u Evropi po broju internet parkova. Vlasnici jednostavnijih modela telefona imaju jednostavan pristup internetu zahvaljujući usluzi Telenor KLIK.

Bezbedan Internet za decu – Uvedeni su filteri za blokiranje pristupa ilegalnim sajtovima sa elementima seksualnog zlostavljanja dece, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom telekomunikacija i informacionog društva u okviru projekta „Klikni bezbedno“, edukovani su psiholozi, pedagozi, roditelji i deca na temu bezbedne upotrebe interneta u školama širom Srbije.

 Iskorenjeno crno tržište mobilnih telefona u Srbiji – Telenor je uveo legalne kanale servisiranja i prodaje mobilnih telefona.

 „Prenesi“ paketi – Sa paketima iz porodice „Prenesi“, Telenor je uveo princip prenošenja neiskorišćenog saobraćaja na srpsko tržište: korisnici mogu da prenesu sve neiskorišćene minute, poruke i internet saobraćaj u naredna tri meseca. „Prenesi“ paketi postali su jedan od glavnih obeležja Telenor-ovog brenda.

Mobilni telefon kao sredstvo plaćanja – Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj je omogućen jednostavan i siguran sistem plaćanja mobilnim telefonom direktno sa bankovnog računa korisnika.

Očuvanje životne sredine – Puštena je u pogon prva hibridna bazna stanica u Srbiji, koja koristi energiju sunca i vetra, zahvaljujući Telenoru. U proteklih pet godina, u pionirskoj kampanji reciklirano je više od 70 000 mobilnih telefona.

Ulaganje u srpsko društvo – Telenor Fondacija realizovala je više od 100 projekata u oblasti obrazovanja mladih, pomoći društveno ugroženim grupama, kulture i umetnosti i očuvanja životne sredine. Svi projekti su dugoročni, održivi, i usmereni ka sistematskom rešavanju konkretnih problema. Fondacija je strateški partner Istraživačke stanice Petnica, a mlade talente dodatno motiviše i dodeljivanjem godišnje nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović“ diplomcima Elektrotehničkog fakulteta iz oblasti telekomunikacija. Podržane su ugrožene grupe – studenti sa hendikepom su dobili Univerzitetski centar u Beogradu, Kragujevac je dobio Društveni klub za decu ometenu u razvoju, unapređeno je zdravlje Roma kroz projekat „Povezivanje“.

Oživljena umetnička scena– Jedanaest gradova u Srbiji dobilo je murale čiji su autori mladi domaći umetnici, glavni grad je oslikan muralima najznačajnijih umetnika svetskog uličnog slikarstva. Formirana je Telenor-ova kolekcija savremene srpske umetnosti od 160 dela 60 srpskih umetnika, koja je bila izložena u svim većim gradovima Srbije.

Podrška srpskim sportistima od Pekinga do Londona – Kontinuirano ulaganje u srpski sport, kroz generalno sponzorstvo Olimpijskog komiteta Srbije od 2007. godine. Telenor je dodatno stipendirao sportiste u pojedinačnim sportovima za Igre u Pekingu 2008.

 Izvor: Telenor, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: