BIZIT 23

Telenor: Osvajanje sveta s „Olimpijcem“

PCPress.rs ImageTelenor pokreće sportski kviz u formi aplikacije za mobilni telefon; najbolje takmičare očekuju nagrade

Za sve one sa takmičarskim duhom koji vole onlajn igrice i strateško razmišljanje, Telenor, generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, pokrenuo je sportski kviz znanja „Olimpijac“. Reč je o mobilnoj aplikaciji za telefone sa platformom android, a takmičari odgovaraju na pitanja u vezi sa istorijom i uspesima srpskog i svetskog sporta.

„Olimpijac“ se može preuzeti sa Telenorovog vap portala na adresi http://wap.telenor.rs/olimpijac/ i Android marketa sa http://www.olimpijac.mobi/

Aplikacija je zasnovana na platformi popularnog kviza „Konkviztador“ i osmišljena da bi se tokom olimpijske godine podigla svest, pre svega, o uspesima domaćih sportista i dodatno promovisala maskota Olimpijskog komiteta Srbije, Srećko.

„Olimpijac“ će imati bazu od 10 000 pitanja, od kojih su mnoga pripremljena na osnovu informacije iz monografije „Olimpijski vekovnik“, najmerodavnijeg izvora podataka iz istorije srpskog olimpizma.

Takmičarima će u martu biti dostupna i onlajn „multiplayer“ verzija kviza, u kojoj će moći da se takmiče jedni protiv drugih. U njoj će korisnici moći da se priključe ako unesu svoj Fejsbuk ili mejl nalog, a pobednici će svake nedelje osvajati nagrade.

Kviz „Konkviztador“ ima nekoliko miliona registrovanih igrača širom sveta, a srpska verzija pokrenuta je 4. juna 2009. pod okriljem Internet zajednice Burek.com. Kod nas ovaj kviz igra oko 200 000 igrača, što ga čini najposećenijim domaćim onlajn kvizom.

Telenor je već drugi olimpijski ciklus zaredom generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije. U cilju ulaganja u sport i promocije pravih sportskih vrednosti, Telenor dodatno stipendira i dvanaest sportista u individualnim sportovima.

Izvor: Telenor

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,