N Central domination

Telenor: Prodaja iPhonea kreće danas

iPhone 6 i iPhone 6 Plus od 24. oktobra dostupni su za kupovinu putem Telenorove web prodavnice, poručuju iz ove kompanije.

ajfon2

iPhone će od 31. oktobra biti zvanično dostupan u našoj zemlji kako je ranije najavljeno iz kompanije Apple, a biće u ponudi sva tri domaća operatera.

Modeli iPhone 6 i iPhone 6 Plus predstavljeni su prošlog meseca, a radi o uređajima 4,7-inčnog i 5,5-inčnog ekrana. Rezolucije ovih panela su  1334 x 750 i 1920 x 1080, u prevodu 38 i 185 posto piksela više od modela iPhone 5S.

Dizajn novih iPhonea podseća na dizajn iPad Aira i iPada mini, a radi se kućištu zaobljenih ivica, a, kao što se i nagađalo, power dugme pomereno je sa strane.

Šzo se debljine tiče, u odnosu na prošlogodišnji model (da podsetimo, 5S bio je debljine 7,6 milimetara), ovogodišnji su debljine 6,8milimetara i 7,1 milimetar u slučaju modela 6 Plus. Novi telefoni imaju Appleov A8 64-bitni čip. Kamera je rezolucije 8MP, sa novom generacijom iSight senzora.

Oba modela opremljena su NFC-om, ali i Appleovom novom tehnologijom mobilnog plaćanja – Apple Pay, koja omogućava plaćanje putem samo jednog dodira prstom.

Pročitajte i:  Apple ukida SIM karticu za iPhone 14 u SAD

Uređaji će raditi na iOS-u 8, koji će biti dostupan i korisnicima starijih modela (podržan je 4S i novije generacije).

Kakav je naš prvi utisak o iPhoneu 6 možete pročitati ovde.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,