ASUS Moneyback

Telenor Zajedničke operacije – nova kompanija Telenor grupe

Telenor grupa od danas proširuje poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi. U pitanju je novi zajednički uslužni centar koji nudi tehnološke usluge Telenorovim poslovnim jedinicama u Evropi.

Ojsten Mikelsen
Ojsten Mikelsen, direktor kompanije Telenor Zajedničke operacije

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, nova kompanija, Telenor Zajedničke operacije (Telenor Common Operation Ltd.) osnovana je sa ciljem da se unapredi kvalitet usluga koje se nude korisnicima i efikasno iskoristi tehnička ekspertiza i resursi tri Telenorove kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi.

Međunarodna saradnja među Telenorovim jedinicama u Mađarskoj, Srbiji i Crnoj Gori biće fokusirana da ponudi troškovno najefikasnija rešenja, a od novog zajedničkog uslužnog centra očekuje se da služi kao temelj za realizaciju budućih sinergija i dalja unapređenja mreže i kompetentnosti.

„ Telenor je predvodnik u korišćenju  mogućnosti koje pruža prekogranična saradnje i nastojaćemo da iskoristimo  ove prednosti i na širem evropskom nivou u budućnosti”, rekao je  Ojsten Mikelsen, direktor kompanije Telenor Zajedničke operacije. Nova kompanija biće razvijana na osnovama jakih kompetencija koje postoje u Telenoru Mađarska, Telenoru Srbija i Telenoru Crna Gora.

“Ove tri  Telenorove kompanije  imaju značajan delokrug rada i dugo iskustvo u pružanju visoko kvalitetnih IT i telekomunikacionih usluga”, kaže Mikelsen.

Pročitajte i:  Telenor uvodi neograničeni mobilni internet za svoje korisnike

Generalni direktor Telenora Srbija, Uve Fredhajm, rekao je da je ovo značajan korak u daljem pozicioniranju Telenora na regionalnom tržištu. „Verujemo u potencijal tržišta centralne i istočne Evrope i želimo da unapredimo kvalitet i raspon naših usluga i obezbedimo još bolje korisničko iskustvo u Srbiji i regionu.“

Kompanija Telenor zajedničke operacije ponudiće novi model pružanja usluga na tržištu telekomunikacija u centralnoj i istočnoj Evropi.  Sedište kompanije je u Mađarskoj, dok će operacije biti u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj. Kompanija ima 450 zaposlenih i obuhvata sektor informacionih tehnologija, održavanje mreže i data centre 3 kompanije, a planira da ponudi slične usluge i drugim Telenor kompanijama, kao i mobilnim operaterima koji posluju van Telenor grupe.

 

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , ,