TeliaSonera Norway i Huawei predstavili najbržu mrežu na svetu

TeliaSonera Norway i Huawei predstavili su u Oslu prvu i najbržu LTE Advanced Pro (4.5G) mobilnu mrežu. Ovo je veoma bitan događaj, budući da se očekuje da će 4.5G već sledeće godine ući u komercijalnu upotrebu.

Predstavnici kompanija TeliaSonera i HuaweiNakon predstaljanja 4G mreže 2009. godine, TeliaSonera Norway ponovo je oborila sve rekorde predstavivši 4.5G, koristeći iste frekvencije i radio opremu koju koriste obične mobilne mreže.

Ovo je mobilna mreža budućnosti stvorena za telekomunikacione kompanije nove generacije. TeliaSonera je inovativna kompanija koje će uvek težiti ka tome da bude na čelu razvoja i ponosni smo što u Norveškoj sarađujemo sa kompanijom Huawei, sa kojom razvijamo i testiramo nove tehnologije. Naša vizija je da svet prilagodimo potrebama naših klijenata i mi ćemo digitalizaciju voditi u smeru koji će olakšati život našim korisnicima, ali i celom društvu”, izjavio je gospodin Abraham Foss, CEO kompanije TeliaSonera Norway.

CEO i CTO kompanije TeliaSonera bili su svedoci svetskog rekorda, zajedno sa CMO Huawe Wirelles Product Linea, CEO Huawei Norway i nekoliko predstavnika obe kompanije.

Pročitajte i:  Napredak 5G mreže je mnogo brži nego što se očekivalo

Ovo što smo danas videli sam je početak 4.5G ere u bežičnim komunikacijama, gde će 1 Gbps biti nova brzina prenosa podataka. Kao strateški partner vodećih kompanija u svetu telekomunikacija kao što je TeliaSonera Norway, Huawei će nastaviti da pomaže operaterima da izgrade bežične mreže koje će proširiti njihovo poslovanje, ali i učniti naš svet bolje povezanim”, izjavio je gospodin Yang Chaobin, CMO Huawei Wireless Product Line.

Ultra HD video, HD zvuk, pametna rešenja za domove i pametne zdravstvene aplikacije, u fazi su konstantnog razvoja. Istovremeno, rastući broj veza i velike brzine stvorili su hitnu potrebu za stvaranjem tehnologija koje su naprednije od 4G. Uz pomoć 4.5G tehnologije, operateri će biti u mogućnosti da unaprede korisničko iskustvo i podrže proširenje M2M (machine-to-machine) komunikacija i IoT (Internet of Things), kao i nove mobilne Internet aplikacije, kao što su VR naočare (Virtual Reality) i dron.

Nordijska regija predstavlja tržište od strateške važnosti za kompaniju Huawei, i Norveška je sasvim prirodan izbor lokacije na kojoj možemo demonstrirati nove tehnologije poput 4.5G mreže. Ovo je pravo mesto ukoliko imate ambiciju da se nađete na samom čelu tehnološkog razvoja u oblasti telekomunikacija i informaciono-komunikacionih tehnologija uopšte”, izjavio je Jim Lu, predsednik Huawei CEE & Nordic Region.

Pročitajte i:  Huawei predstavlja Petal Maps za Huawei Watch 3 seriju

Demonstracija uživoFotografisano za vreme prezentacije uživo

Mreža 4G kompanije TeliaSonera danas pokriva potrbe više od 95% ukupne populacije u Norveškoj, dok 4G+ pokriva potrebe petine populacije. Mreže 4G i 4G+ omogućavaju brzinu od 80 Mbps do 300 Mbps. Mreža 4.5G će omogućavati brzinu do 1 Gbps. Kako bi se postigla demonstrirana brzina, simultano su korišćena četiri frekvencijska opsega, i to samo one frekvencije koje se već sada koriste u mobilnim komunikacijama: 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz i 2600 MHz.

Huawei očekuje da će komercijalnu upotrebu 4.5G mreže operatori započeti u 2016. godini.

Izvor: Huawei

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,