BIZIT Seminar

Tencent ograničava igranje Honor of Kings kod mlađih od 18 godina

Nakon što je 2018. ušla u konflikt sa proizvođačima igrica, kineska vlada sada dodaje ograničenja sa kojima se suočavaju najveći izdavači. Tencent je prvi izdavač koji je primoran da ograniči vreme igranja Honor of Kings-a za mlađe od 18 godina na jedan sat tokom radnih dana i dva sata vikendom.

Tencent ograničava igranje Honor of Kings kod mlađih od 18 godina.

Kina pokušava da pronađe rešenja za generaciju Z

Ranije je vreme igranja u Kini bilo ograničeno na 90 minuta dnevno tokom nedelje i tri sata dnevno vikendom kao deo proširenih pravila uvedenih 2019. Dodatna ograničenja zabranjivala su mlađim igračima da igraju između 22h i 8h.

Honor of Kings je izuzetno popularna borbena igra za više igrača koju je razvio TiMi Studio Group. Od novembra, igrica za mobilne uređaje imala je oko 100 miliona igrača. Ali, njen uspeh je sa sobom doneo i veću kontrolu. U junu, Tencent se našao u središtu tužbe gde je okrivljen za uključivanje neprikladnog sadržaja u čast kraljeva, uključujući likove sa dekoltiranom odećom i istorijskim nepreciznostima.

Najnovija represija dolazi usled sve većeg straha u Kini zbog zavisnosti od video igara. Kina se trenutno bori sa generacijskom podelom koja je dovela do toga da mlađi građani odbacuju pritiske na konkurentni način života koji ih opterećuje. Ovaj stav je obuhvaćen filozofijom “tang ping”, koju prihvata sve veći broj kineske generacije Z. Ukratko, označava one koji odlučuju da ne rade naporno, da ne kupuju imovinu i da se ne žene i ne rađaju decu.

Pročitajte i:  Kina – licence za 45 stranih video igara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,