BIZIT 2022

Tesla autopilot će detektovati ograničenja brzine

Tesla automobili će uskoro u Sjedinjenim Američkim Državama moći da čitaju znakove ograničenja brzine i prepoznaju zelena svetla na semaforu. Sve ovo dolazi nakon novog ažuriranja njihovog automobilskog softvera.

tesla autopilot

Novo ažuriranje donosi velika poboljšanja

Sistem autopilota vozila će od sada generisati upozorenje o ograničenju brzine na displeju instrument table, i slaće obaveštenje ako automobil sedi mirno na semaforu dok je zeleno svetlo aktivirano. Ove nove karakteristike objavljenje su u najnovijem ažuriranju Tesline verzije autopilota. Do sada su Tesla automobili mogli u režimu autopilota da reaguju na crvena svetla i znakove zaustavljanja. U julu 2019. godine, Elon Musk je reklamirao puni potencijal autonomne vožnje, uključujući automatsku vožnju autoputevima, iako je zvanična tvrdnja bila da njihov autopilot nije zamišljen kao zamena za ljudskog vozača.

Prethodni Teslini modeli imali su prepoznavanje znakova ograničenja brzine, što im je omogućio bivši poslovni partner Mobileye. Kompanija Tesla predstavlja jednu od najvrednijih automobilskih kompanija na svetu, a orijentisana je isključivo na automobile na električni pogon. S obzirom da Elon Musk, kao njihov izvršni direktor insistira na razvoju samoupravljačkog dela ovih automobila, koji autonomno mogu da funkcionišu, izgleda da nas u budućnosti očekuje još mnogo zanimljivih novosti i tehnologija koje do sada nisu bile primenjive u ovom sektoru.

Pročitajte i:  Elon Musk najavljuje Steam koji radi na Tesli

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: