TrendMicro

Tesla Autopilot i saobraćajne nesreće

Nedavno se došlo do to podataka da je inženjer iz kompanije Apple, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u martu 2018. godine, pre nesrećnog događaja više puta prijavljivao probleme sa Autopilot funkcijom u svom Tesla vozilu.

PCPress.rs Image

Walter Huang je pre nesreće kompaniju obavestio o tome da je vozilo skretalo sa puta, a porodica je nakon nesreće više puta govorila o problemima sa Autopilot-om, najviše zbog toga što se Huang više puta žalio, ali niko iz kompanije Tesla nije uspeo da reši problem.

Kompanija je potvrdila da je Autopilot bio u funkciji u vreme nesreće, ali se tom prilikom istaklo i da je vozač više puta dobio upozorenje da vrati ruke na volan, pa se pretpostavlja da je tokom vožnje bilo i drugih problema.

PCPress.rs Image

Porodica je nakon nesreće tužila kompaniju, uz obrazloženje da je Model X kojim je Huang upravljao bio defektan, a tokom istrage je utvrđeno da se automobil ubrzao pre nego što je udario u zaštitnu ogradu na auto-putu, te da vozač nije držao ruke na volanu šest sekundi pre nesreće.

Pročitajte i:  Tata Grupa se pridružuje klubu proizvođača iPhone?

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,