Tesla Autopilot i saobraćajne nesreće

Nedavno se došlo do to podataka da je inženjer iz kompanije Apple, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u martu 2018. godine, pre nesrećnog događaja više puta prijavljivao probleme sa Autopilot funkcijom u svom Tesla vozilu.

Walter Huang je pre nesreće kompaniju obavestio o tome da je vozilo skretalo sa puta, a porodica je nakon nesreće više puta govorila o problemima sa Autopilot-om, najviše zbog toga što se Huang više puta žalio, ali niko iz kompanije Tesla nije uspeo da reši problem.

Kompanija je potvrdila da je Autopilot bio u funkciji u vreme nesreće, ali se tom prilikom istaklo i da je vozač više puta dobio upozorenje da vrati ruke na volan, pa se pretpostavlja da je tokom vožnje bilo i drugih problema.

Porodica je nakon nesreće tužila kompaniju, uz obrazloženje da je Model X kojim je Huang upravljao bio defektan, a tokom istrage je utvrđeno da se automobil ubrzao pre nego što je udario u zaštitnu ogradu na auto-putu, te da vozač nije držao ruke na volanu šest sekundi pre nesreće.

Pročitajte i:  Apple preuzima NextVR

Izvor: Engadget

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.