Tesla će ponuditi parking pregled iz ptičje perspektive

Od početka kada je krenuo razvoj Tesla automobila, ova popularna električna vozila praćena su uz najnovije tehnologije. U tom smislu, uvek su prednjačili ispred drugih proizvođača po implementiranju novih tehničkih mogućnosti. Ovog puta, idu korak dalje sa uvođenjem pregleda auta iz ptičje perspektive.

tesla pregled iz ptičje perspektive

Nadogradnja od 8,000 dolara

Vlasnici Tesla automobila uskoro će moći mnogo lakše da parkiraju svoje aute uz pomoć pregleda iz ptičje perspektive. Elon Musk, izvršni direktor ove kompanije objavio je da će korisnici moći da koriste ovu funkciju ako kupe Full Self-Driving paket. To je nadogradnja koja će koštati 8,000 dolara i više nego zabrinjava ako niste zainteresovani za ostale karakteristike iz ovog paketa.

Nejasno je kako će se tačno ponašati pregled iz ptičje perspektive, mada će se jasno osloniti na kamera prisutne na mnogim Teslama da bi stvorili simulirani izgled vašeg parking mesta. Musk nije rekao kada će konkretno funkcija biti spremna za upotrebu. Ova ideja nije u potpunosti nov koncept. Neki Porše modeli su imali ovu opciju, kao i automobili koje je proizvela Toyota. U svakom slučaju, nova funkcija će pomoći Tesli da se bolje pozicionira kada je u pitanu izbor novog automobila, bar kod onih ljudi kojima novac ne igra glavnu ulogu pri kupovini auta.

Pročitajte i:  Tesla vozači neoprezniji zbog Autopilota

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: