Tesla dostiže tržišnu vrednost od bilion dolara

Tesla je prvi put dostigla tržišnu vrednost od bilion dolara nakon što je Hertz najavio da će kupiti 100.000 električnih vozila. Vesti o ovom dogovoru dovele su Tesline akcije do novog rekordnog nivoa samo jedan dan nakon što su akcije prešle 900 dolara. Ovakav sporazum dolazi više od godinu dana nakon što je Hertz podneo zahtev za zaštitu od bankrota tokom vrhunca pandemije koronavirusa, pošto je potražnja za putničkim i vozilima za iznajmljivanje opala.

PCPress.rs Image

Tesla u društvu najvećih

Tesla se pridružuje kompanijama sa tržišnom vrednošću od bilion dolara kao što su Apple, Amazon i Microsoft. Akcije su porasle za 12,66% odnosno na oko 1.024 dolara po akciji.

PCPress.rs Image

Snažna prodaja u EU i pozivi analitičara dodatno su podigli cenu Teslinih akcija. Adam Jonas iz kompanije Morgan Stanley podigao je ciljnu cenu Tesle na 1.200 dolara po akciji sa 900 dolara. Jato Dynamics je saopštio da je Teslina električna limuzina Model 3 postala prvo potpuno električno vozilo koje je nadmašilo ukupnu prodaju novih automobila u Evropi u septembru.

Pročitajte i:  Spotify, Epic Games dobijaju saveznika u Musku

Izvršni direktor Tesle Elon Musk iskoristio je priliku da ovu vest objavi na Twitter-u

Ugovor sa Hertz-om, koji će Tesli doneti prijavljenih 4,2 milijarde dolara, najveća je kupovina električnih vozila ikada.

Prema izveštaju Bloomberg-a automobili su predviđeni za isporuku u narednih 14 meseci i biće dostupni kupcima u SAD i delom u Evropi već u novembru.

Takođe je najavljeno da će ove godine investitori iz Knighthead Capital Management-a i Certares Management-a preuzeti kompaniju Hertz.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,