Tesla: Električni kamion za američku vojsku

Elon Musk pokušava da američkoj vojsci proda električno vozilo koji je već postalo poznat kao “Tesla Cybertruck,” te bi novi teretni automobil u ne tako dalekoj budućnosti moglo da se nađe u vojnim redovima.

PCPress.rs Image

Kompanija Tesla već sarađuje sa vazduhoplovnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, te je Musk odlučio da u ponudu pokuša da uključi i teretno vozilo koje bi bilo potpuno električno, i koje spada u vozila za prevoz tereta, budući da najveći deo zauzima upravo prostor za pakovanje robe. Vozilo se opisuje kao nešto što je došlo iz naučno-fantastičnih filmova, a Musk ističe da najverovatnije neće biti namenjeno civilnim licima.

Što se kapaciteta i mogućnosti vozila tiče, moglo je da se čuje da će po jednom punjenju biti u stanju da prevaljuje razdaljinu između 700 i 800 kilometara, a očekuje se da cena bude nešto ispod 50 hiljada dolara. Cybertruck bi, kako je najavljeno, trebalo da se pojavi do kraja novembra, a eksperti ističu da se očekuje da vojska uskoro pređe na električna vozila, te bi im ona sa najvećim rasponom kretanja po jednom punjenju najviše i odgovarala.

Pročitajte i:  Elon Musk lansira satelit za reklamiranje u svemiru

Izvor: Electrek

Facebook komentari:

Tagovi: , ,