N Central domination

Tesla Gigafactory u Nemačkoj počeće sa radom pre kraja ove godine

Prva evropska Tesla Gigafactory skoro je završena u Nemačkoj, u blizini Berlina, a Elon Musk je najavio da će u njoj tokom decembra započeti proizvodnja Model Y Tesla automobila. On očekuje da će do kraja 2022. godine, ova fabrika biti u stanju da proizvede više od 5.000 automobila nedeljno.

tesla

Bez dozvole, ali optimistično

Ipak, ova giga-fabrika još uvek nije dobila zvanično odobrenje lokalnih vlasti, koje procenjuju koliki će biti njen uticaj na ekologiju u regionu. Bez obzira na to, Tesla je proteklog vikenda organizovala „Giga-Fest“ u mestu Gruenheide u blizini fabrike, u okviru kojeg su posetioci bili u prilici i da obiđu fabriku. Izgradnja fabrike je ušla u završnu fazu, nakon nekoliko odlaganja zbog zabrinutosti ekoloških grupa zbog količine vode koju fabrika treba da koristi i njenog uticaja na lokalnu floru i faunu.

Musk, koji je prisustvovao Giga-Fest-u, najavio je da će u okolini fabrike biti posađeno više drveća nego što je posečeno zbog njene gradnje, kao i da će fabrika koristiti minimalnu neophodnu količinu vode tokom proizvodnje automobila.

Pročitajte i:  Tesla je proizvela 365.923 električnih vozila u trećem kvartalu

Očekuje se da će, kada dostigne pun kapacitet, ova fabrika biti sposobna da proizvede oko pola miliona automobila godišnje, kao i da će zapošljavati 12.000 radnika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,