Tesla na meti Kalašnjikova

Tržište električnih automobila do sada je ignorisalo stariju populaciju koja je odrasla na pričama o neuništivim ruskim automobilima. Upoznajte se sa automobilom koji spaja funkcionalnost i specifični vanvremenski ruski dizajn kome jednostavno morate da se divite, ako ništa drugo, barem zbog upornosti.

kalašnjikov električni automobil Tesla na meti Kalašnjikova

Vlasnik Tesle, Ilon Mask, verovatno drhti od straha od same pomisli da (električni) Rusi dolaze. Iza novog električnog automobila stoji čuvena kompanija Kalašnjikov poznata po AK-47 modelu puške. Veoma je interesantno da se kompanija hvali retro dizajnom CV-1 koncept vozila. Odmah se može primetiti ruski stil, jer kola odaju retro-šmek Hladnog rata. Istini za volju, Rusima dizajn nikada nije bio jača strana, tako da to što kola izgledaju kao našminkani varburg ne mora ništa da znači.

električni auto Kalašnjikov

Kalašnjikov električni automobil će oboriti rekorde brzine

Ponosni Rusi su je njihov dizajn autentičan i da je koncept baziran na retro-IZH-21252 “Combi” modelu. Po rečima čelnika kompanije, model CV-1 će imati kompleksni sistem i modernu tehnologiju koja će ugroziti pozicije drugih električnih automobila, a pre svih Tesle.

Pročitajte i:  Elon Musk objavio da Starlink napušta beta fazu u oktobru

Naglašeno je da će automobil biti nekoliko puta brži od ostalih električnih automobila i da će sa jednim punjenjem moći da pređe 350 kilometara. Što se tiče ubrzanja, ova ruska zver će ubrzavati od 0 do 100 km/h za 6 sekundi. Iako deluje neobično, Rusi su poznati po izdržljivim vozilima, a tu pre svega mislimo na Ladu Nivu – i ruske tenkove.

Kompanija Kalašnjikov svakako pokušava da pronađe uspeh na više frontova, pa su se tako okrenuli i proizvodnji robota, kišobrana, odeće i futrola za mobilne telefone. Svakako im želimo puno sreće u okršaju sa Teslom i Ilonom Maskom.

Izvor: Kalasnikov

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,