BIZIT 2022

Tesla: Na posao bez fakultetske diplome

Elon Musk je pre nekoliko dana na svom Twitter nalogu napisao da za posao u Tesli nije neophodna fakultetska diploma, tako da oni konkurišu ne moraju mnogo da brinu o nepoloženim ispitima.

PCPress.rs Image

Izvršni direktor kompanije Tesla je posao onima bez diplome prvi put ponudio još 2014, kada je u intervjuu za Auto Bild objasnio da potencijalni kandidati mogu da konkurišu i bez završene srednje škole. Potom je dodao da je sigurno da su oni sa dobrim obrazovanjem sposobni za velike stvari, ali da su Bill Gates ili Larry Ellison i Steve Jobs uspeli i bez toga. Tako se od zaposlenih pre traže dokazi o tome da su veoma sposobni za posao za koji apliciraju, te naznake da će i u budućnosti biti u stanju da daju svoj maksimum.

Prilikom razgovora za posao se od zaposlenih ipak nešto traži, a najpre objašnjenje kako su rešili najveće probleme sa kojima su se susreli tokom života i karijere. Da bi komisija bila sigurna da kandidati ne govore o problemima koje su drugi rešili postavljaju im se pitanja na koja znaju odgovore samo oni koji su se sa nekom poteškoćom zaista uhvatili u koštac. U kompaniji Tesla već rade i oni koji nikada nisu diplomirali, ali uprkos tome poseduju kvalitete koji se od zaposlenih traže.

Pročitajte i:  Twitter tuži Elona Muska zbog pokušaja odustajanja od akvizicije

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,