ASUS Zenbook

Tesla napravila milioniti auto

Direktor Tesla automobila, Elon Musk, objavio je na Twitteru da je kompanija proizvela svoj milioniti automobil. On je čestitao svim radnicima veliki jubilej i uspeh koji su ostvarili.

tesla milioniti auto

Milion električnih automobila za 12 godina

Elon Musk je i zvanično potvrdio veliki uspeh kompanije Tesla. Stigli su do svog milionitog automobila. To je izuzetno značajan trenutak za ovu automobilsku firmu, koja je osnovana pre samo 17 godina. Prvi Tesla automobil izašao je na tržište 2008. godine, Tesla Roadster, i od tada je praktično prošlo 12 godina rada i tačno milion proizvedenih automobila.

Planovi ove kompanije jesu da uskoro dostignu 2 miliona automobila, jer samo u 2020. očekuju isporuku preko 500,000 automobila. Upoređujući sa drugim konkurentima u automobilskoj industriji, Tesla nije ostvarila veliki uspeh, jer pojedine kompanije prodaju i po 10 miliona automobila. Međutim, u domenu električnih vozila, nema im konkurencije.

Uskoro u ovom mesecu očekuje se isporuka najnovijeg modela iz Tesle, nazvanog Model Y. Ono što verovatno sve zanima kada bi trebalo da krene i proizvodnja Cybertruck vozila koje je predstavljeno krajem 2019. godine. Zvanično, objavljeno je da će proizvodnja krenuti krajem sledeće godine.

Pročitajte i:  Tesla: Novi uslovi za ljubitelje kriptovaluta

U ovom trenutku, dug kompanije Tesla iznosi 13,42 milijarde dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,