BIZIT 2022

Tesla odlaže “Battery Day” događaj

Izvršni direktor kompanije Tesla, Elon Musk, u petak je objavio da će događaj kompanije pod nazivom “Battery Day“, kao i sastanak akcionara biti odložen. Isprva je ovaj događaj planiran za april, međutim zbog epidemije Korona virusa sve je bilo pomereno za termin 7. jula.

tesla odlaže battery day

Tačan datum održavanja se ne zna

Elon Musk je trebalo da održi sastanak u Tesli sa akcionarima, ali i događaj “Battery Day“. Međutim, to se neće desiti, bar još nekih mesec dana, ako je verovati komentarima koji kruže internetom i društvenim mrežama. Ovaj događaj je trebalo da otkrije više detalja o bateriji kojom je moguće preći milion milja, a prvobitno je bio planiran za april, ali je pomeren za jul zbog pandemije Korona virusa.

On je odgovarajući na pitanja na Twitteru objasnio da je zbog zabrane okupljanja više ljudi odlučeno da se sastanak akcionara pomeri. Na njemu će biti i Cybertruck tema, džip koji je izazvao mnoge kontroverze odmah po prvom pojavljivanju. Događaj i sastanak će ipak biti održani čim se uslovi za to stvore, a mesto će biti u Fremontu, u Kaliforniji, gde Tesla ima fabriku. Musk je investitorima i analitičarima ranije tokom godine samo rekao da će informacije o tehničkim specifikacijama nove baterije bukvalno “razneti svačiji um”.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od milion vozila zbog problema sa prozorima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: