Top50 Glas publike

Tesla odlaže Full Self-Driving pristup, Musk obećava promene sledećeg meseca

Ranije ovog meseca, izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da će vozači uskoro dobiti „dugme“ da zatraže pristup beta verziji Full Self-Driving.

PCPress.rs Image

Postoji „ograničena vrednost“ za dalje testiranje trenutne verzije

Prošle subote je potpuno promenio priču. Odgovarajući na komentare kada će se FSD dugme za pristup pokrenuti, Musk je rekao da postoji „ograničena vrednost“ u testiranju trenutne verzije softvera, koja je 8.3. Umesto toga, najavio je proširenje pristupa verzijom 9.0, za koju se “nada” da će biti spremna sledećeg meseca.

Najnoviji komentari zaista deluju kao zaokret od onoga što je trebalo da bude veliko proširenje broja vozača koji imaju pravo da isprobaju FSD. Mnogi vlasnici Tesle platili su hiljade dolara za pristup obećanoj tehnologiji tokom poslednjih nekoliko godina. Beta je tek prošle godine počela da se pojavljuje u ograničenom broju. Nije jasno šta će tačno sadržati predstojeća verzija FSD-a, ali Musk je rekao da će doći do „značajnih arhitektonskih promena“, uključujući „poboljšanja čiste vizije“, odnosno, kako Teslina vozila „vide“ svet bez upotrebe skupog lidar hardvera.

Pročitajte i:  Tesla integriše Steam u Model S i Model X

Umesto toga, kamere, radari, senzori i algoritmi stvaraju Teslinu viziju. Svako ko želi pristup FSD-u na kraju mora da plati 10.000 USD za daljinsko instaliranje ove mogućnosti. Musk je nagovestio da ćemo uskoro videti pretplatničku uslugu za FSD, možda ove godine.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,