ASUS ROG Flow

Tesla pametni telefon ulazi u visoku klasu

Juče je u muzeju Nikola Tesla u svečanoj atmosferi kompanija Comtrade predstavila najnoviji model iz svoje serije pametnih telefona. Reč je o modelu Tesla Smartphone 9, koji svojim dizajnom i mogućnostima krči put ka visokoj klasi.

tesla-9

Posle modela Tesla Smartphone 3 i 6 pametnih telefona, na red je došao i najpametniji među njima – ultratanki Tesla Smartphone 9 odličnog dizajna, (ne previše glomaznog) koji teži svega 129 grama. Kućište telefona je metalno, izgrađeno od aluminijumsko-titanijumske legure.

Novina u odnosu na svoje prethodnike je da Tesla Smartphone 9 poseduje čitač otiska prsta sa visokim procentom tačnosti. Senzor registruje otisak u opsegu dodira od 360 stepeni, što u prevodu znači da nije bitno kako držite telefon da biste ga otključali.

Mozak ovog pametnog telefona je osmojezgarni 64-bitni MediaTek 6753 procesor na 1,3 GHz, a za dobre performanse brine se i prostranih 3GB RAM-a, dok za skladištenje fotografija, video materijala i svega ostalog što vam padne na pamet imate 32 GB ugrađene memorije. Operativni sistem se bazira na Android 5.1 osnovi, bez previše preinstaliranih aplikacija.

Pročitajte i:  Kad rudari koriste gejming laptopove za kopanje kriptovaluta

0MMM6139Za one koji planiraju letovanje na destinaciji van Srbije, značiće dva slota za SIM kartice, te podrška za 4G. Naravno GPS se podrazumeva, a za dobre fotografije brine se Sony senzor u kameri od 13 MP. Veliki ekran dijagonale 5,2 inča dovoljan je za čitanje knjiga, pregledanje web stranica, ali i za gledanje filmova i serija. Rezolucija je fullHD, a za vas trapave, tu je i Gorilla Glass 3 zaštita od grebanja, kamenčića, peska ili ključeva.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,