Tesla pametni telefon ulazi u visoku klasu

Juče je u muzeju Nikola Tesla u svečanoj atmosferi kompanija Comtrade predstavila najnoviji model iz svoje serije pametnih telefona. Reč je o modelu Tesla Smartphone 9, koji svojim dizajnom i mogućnostima krči put ka visokoj klasi.

tesla-9

Posle modela Tesla Smartphone 3 i 6 pametnih telefona, na red je došao i najpametniji među njima – ultratanki Tesla Smartphone 9 odličnog dizajna, (ne previše glomaznog) koji teži svega 129 grama. Kućište telefona je metalno, izgrađeno od aluminijumsko-titanijumske legure.

Novina u odnosu na svoje prethodnike je da Tesla Smartphone 9 poseduje čitač otiska prsta sa visokim procentom tačnosti. Senzor registruje otisak u opsegu dodira od 360 stepeni, što u prevodu znači da nije bitno kako držite telefon da biste ga otključali.

Mozak ovog pametnog telefona je osmojezgarni 64-bitni MediaTek 6753 procesor na 1,3 GHz, a za dobre performanse brine se i prostranih 3GB RAM-a, dok za skladištenje fotografija, video materijala i svega ostalog što vam padne na pamet imate 32 GB ugrađene memorije. Operativni sistem se bazira na Android 5.1 osnovi, bez previše preinstaliranih aplikacija.

Pročitajte i:  Teslino novo osiguranje automobila u Teksasu

0MMM6139Za one koji planiraju letovanje na destinaciji van Srbije, značiće dva slota za SIM kartice, te podrška za 4G. Naravno GPS se podrazumeva, a za dobre fotografije brine se Sony senzor u kameri od 13 MP. Veliki ekran dijagonale 5,2 inča dovoljan je za čitanje knjiga, pregledanje web stranica, ali i za gledanje filmova i serija. Rezolucija je fullHD, a za vas trapave, tu je i Gorilla Glass 3 zaštita od grebanja, kamenčića, peska ili ključeva.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,