BIZIT 2022

Tesla planira da u 2019. godini duplira mrežu svojih punjača za automobile

Elon Mask je na Twitter-u objavio plan da se mreža Tesla Supercharger punjača praktično duplira do kraja 2019. godine. Zahvaljujući tome, električni punjači za Tesla automobile biće dostupni do najmanje 95% populacije, ako ne i do svih 100% u Americi.

PCPress.rs Image

Originalni plan bio je da se do kraja ove godine instalira 18.000 punjača širom sveta, ali po svemu sudeći taj cilj neće biti ispunjen. Prema zvaničnim podacima do sada je instalirano oko 11.500 punjača na svim tržištima na kojima se prodaju Tesla automobili.

Kao dodatak toj vesti, Mask je najavio da će početkom sledeće godine Tesla početi da isporučuje novu verziju Supercarger-a (V3). Do sada je isporuka punjača nove generacije odlagana nekoliko puta i oni su već trebali da se nađu na ulicama. Njihova prednost je što će biti u stanju da mnogo brže pune automobile – brzinom koja će se meriti minutima.

Pored toga, pre samo nekoliko dana predstavljen je Tesla Model 3 za Evropsko tržište, koji će doći sa kombinovanim sistemom za punjenje (Combined Charging System – CCS). To je port za električno punjenje koji je praktično postao standard za električne automobile u Evropi, pa će Tesla automobili moći da se pune i na drugim punjačima. Naravno, postoji ideja i da se svi Tesla punjači na našem kontinentu opreme CCS konvertorima, tako da će i automobili drugih proizvođača moći da se pune na njemu, pod uslovom da kompanija odluči da otvori svoju mrežu.

Pročitajte i:  Tesla planira izgradnju rafinerije litijuma u Teksasu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,