TrendMicro

Tesla počinje isporuku automobila napravljenih u Kini

Nakon nedelja čekanja na odobrenje kineskih vlasti, Tesla će 30. decembra započeti isporuku prvih Model 3 automobila napravljenih u njihovoj Gigafactory 3 fabrici u Šangaju. Prvih 15 kupaca biće zaposleni u kompaniji Tesla. U zvaničnom saopštenju izdatom tim povodom, izražena je nada da će isporuka kupcima iz ove fabrike započeti pre kineske Nove Godine, 25. januara.

PCPress.rs Image

Ova fabrika je počela da se gradi u januaru, a proizvodnja vozila je započeta u oktobru ove godine. Kada bude potpuno operativna, očekuje se da će proizvoditi oko 250.000 automobila godišnje, a u njoj će se pored Model-a 3 proizvoditi i Model Y.

Ova početna isporuka neće uticati na finansije kompanije Tesla u četvrtom kvartalu, ali bi njen uticaj mogao da bude značajan već u prvom kvartalu sledeće godine. Većina vozila biće prodavana na kineskom tržištu koje je trenutno najveće tržište za električne automobile na svetu. Uostalom, u ovoj državi je tokom 2018. godine prodato oko 1.3 miliona električnih vozila, a očekuje se da će ove godine ta brojka biti znatno veća. S obzirom da kineske vlasti podstiču građane da kupuju električna vozila, Tesla je izgradnjom fabrike u Kini zauzela dobru početnu poziciju. A uspeh na kineskom tržištu omogućiće im da i dalje razvijaju nova vozila kao što je Cybertruck.

Pročitajte i:  Google gasi uslugu Translate u Kini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,