ePlaneta

Tesla ponovo povlači Cybertruck zbog problema sa brisačima i trimom

Teslin Cybertruck ponovo se povlači. Kompanija je izdala fizičko povlačenje koje bi moglo uticati na skoro 12.000 vlasnika ovog kontroverznog vozila.

PCPress.rs Image

Detalji povlačenja i rešavanja problema

Kompanija povlači 11.688 Cybertruck-ova zbog neispravnog brisača vetrobrana koji može značajno smanjiti vidljivost tokom vožnje. Takođe, povlači 11.383 električna kamioneta zbog trima u prtljažniku koji bi mogao da se olabavi i stvori opasnost na putu za druge učesnike u saobraćaju. Tesla je saopštila da “nije svesna povreda ili smrtnih slučajeva” povezanih sa bilo kojim od ovih problema.

NHTSA-ino obaveštenje o povlačenju za brisač navodi da će Tesla zameniti motor brisača nakon što vlasnik doveze vozilo na servis. Što se tiče potencijalno labavog trima, kompanija će primeniti “promotor prianjanja i traku osetljivu na pritisak ili zameniti nedostajuće delove po potrebi.” Obe ove popravke će biti besplatne.

Ovo povlačenje dolazi nakon još jednog značajnog povlačenja ranije ove godine. To povlačenje je uključivalo neispravan pedalu gasa koja je mogla da se zaglavi tokom upotrebe. Problem sa pedalom gasa uticao je na skoro 4.000 vozila.

Uticaj na prodaju i potrošačka iskustva

Teško je utvrditi na koliki procenat prodaje ova povlačenja utiču, ali moglo bi biti skoro svih. Tokom problema sa pedalom gasa u aprilu, Tesla je otkrila da je do tada proizvela i prodala 3.878 jedinica. Kompanija nije objavila ažurirane brojke prodaje, ali ova poslednja povlačenja obuhvataju skoro 12.000 vozila. Koliko je još mogla prodati od aprila? Možda ljudi kupuju Cybertruck samo da bi ga prefarbali sa anti-Elon grafitima.

Cybertruck je imao probleme od samog početka, iako većina njih nije dovela do povlačenja. Potrošači su se žalili na nedostatak vidljivosti, teškoće u terenskim uslovima, skupe popravke, nemogućnost vožnje po snegu, lošu kilometražu i razne druge frustracije. Početna cena vozila je skoro 82.000 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *