Tesla povlači 130.000 vozila zbog kvara na ekranu

Tesla povlači 130.000 vozila u SAD zbog problema sa pregrevanjem koji može da dovede do kvara centralnog ekrana osetljivog na dodir, saopštila je Nacionalna uprava za bezbednost (NHTSA).

PCPress.rs Image

Problemi sa pregrevanjem sistema i zadnjom kamerom

Opoziv obuhvata Tesline modele S i X proizvedenih 2021.godine i 2022.godine i modele 3 i Y proizvedene 2022. godine. Kompanija će obezbediti bežično ažuriranje softvera da bi rešila problem, navodi NHTSA.

Pregrevanje CPU-a infotainment sistema moglo bi sprečiti da se na centralnom ekranu prikazuje slika sa zadnje kamere, svetla upozorenja i druge informacije, saopštila je NHTSA. Kompanija je rekla da je upoznata sa 59 zahteva i isto toliko izveštaja sa terena primljenih od januara koji bi mogli biti povezani sa problemom, ali nema izveštaja o udesima ili povredama u vezi sa tim problemom.

Tesla je u aprilu opozvala 48.000 vozila Model 3 Performance u SAD. Do sada kompanija je izdala veliki broj opoziva zbog problema u vezi sa kamerom. Takođe u martu je povukla 947 vozila u SAD jer se slika sa zadnje kamere ne prikazuje odmah pri kretanju unazad.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od milion vozila zbog problema sa prozorima

Takođe, kompanija je u decembru povukla 356.309 svojih vozila Model 3 proizvedenih od 2017.godine do 2020. godine kako bi se pozabavila problemima sa zadnjom kamerom.

NHTSA je saopštila da „snop kablova kamere za zadnji pogled može biti oštećen otvaranjem i zatvaranjem poklopca prtljažnika, sprečavajući da se prikaže slika sa zadnje kamere“.

Tesla je ove godine izdala 11 opoziva i izjednačena je sa Chrysler-ovim Stellantis-om na četvrtom mestu u 2022.godini.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,