Top50 Glas publike

Tesla povlači 321.000 vozila u SAD

Tesla povlači više od 321.000 vozila u SAD jer zadnja svetla povremeno otkazuju, saopštila je kompanija.

PCPress.rs Image

Tesla će primeniti bežično ažuriranje

Ova vest je usledila nakon što je kompanija povukla skoro 30.000 Modela X u Sjedinjenim Državama zbog problema koji može dovesti do nepravilnog aktiviranja vazdušnog jastuka suvozača.

Takođe, u podnesku objavljenom Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA), kompanija navodi da opoziv u vezi sa zadnjim svetlima uključuje i neka vozila Modela 3 za narednu godinu i Modela Y za period od 2020-2023.godine.

Kompanija navodi da će primeniti bežično ažuriranje kako bi ispravila problem sa zadnjim svetlima. Takođe, kompanija je navela da nema izveštaja o bilo kakvim nesrećama ili povredama u vezi sa ovim problemom.

Kompanija je saopštila da je opoziv usledio nakon pritužbi kupaca za koje je saznala krajem oktobra. Vozila su uglavnom sa stranih tržišta. Korisnici su tvrdili da zadnja svetla vozila povremeno otkazuju.

Zatim, istragom je utvrđeno da u retkim slučajevima svetla povremeno ne rade zbog smetnje koja može lažno registrovati kvarove tokom procesa „buđenja vozila“.

Pročitajte i:  NLRB objavila da Tesla krši zakon time što govori zaposlenima da ne pričaju o platama

Prema podacima NHTSA, Tesla je prijavila 19 opoziva u SAD u 2022. godini. Tim opozivima obuhvaćeno je više od 3,7 miliona vozila.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *