Tesla prodaje automobile bez USB portova – razlog nedostatak čipova

Pojedini Teslini kupci su primetili da njihovi novi automobili Model 3s i Model Ys nemaju USB portove. Tesla je navodno poručio kupcima da nedostatak čipova stoji iza nedostatka portova.

Tesla prodaje automobile bez USB portova – razlog nedostatak čipova

Tesla vraća USB portove u toku decembra

Kupci su izrazili svoju zabrinutost zbog portova koji nedostaju, napominjući da fale USB-C portovi na centralnoj konzoli i blizu zadnjih sedišta. Takođe, mnogi tvrde da ni bežični punjač njihovog EV ne radi. Da stvar bude gora, neki kupci navode da im Tesla nije čak ni rekao da njihov automobil neće imati USB portove. Korisnici koji su uspeli da stupe u kontakt sa Teslom kažu da bi portovi mogli biti dostupni ovog decembra, nakon čega mogu da zakažu termin da ih instaliraju.

Nedostatak čipova se proširio na mnoge oblasti tehnologije, a automobilska industrija nije izuzetak. Neki od BMW-ovih novijih modela neće imati ekran osetljiv na dodir, a kupci verovatno nikada neće moći naknadno da ga instaliraju. Nestašica je negativno uticala čak i na GM, jer je već morao da odustane od bežičnog punjenja i odbaci svoj modul za upravljanje gorivom u nekim od svojih novijih vozila.

Pročitajte i:  Apple angažuje Teslinog direktora softvera

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *