TrendMicro

Tesla radi na prilagođenim čipovima za veštačku inteligenciju

Dizajniranje prilagođenih procesorskih čipova za tehnologiju veštačke inteligencije postaje uobičajeno za velike tehnološke kompanije, te tako ni Tesla nije izuzetak. Prema izveštajima, izvršni direktor ove kompanije, Elon Musk, govorio je o prilagođenim AI čipovima koje Tesla proizvodi, a na konferenciji za mašinsko učenje NIPS, prisutnima je objasnio na koji način kompanija radi na AI hardveru, za koji tvrdi da neće imati konkurenciju.

PCPress.rs Image

Musk je tom prilikom dodao kako Tesla ozbiljno shvata tehnologiju veštačke inteligencije, kako na polju softvera, tako i u oblasti hardvera, te potvrdio da kompanija razvija prilagođene AI čipove za hardver. I ranije je bilo glasina da kompanija razvija ovu tehnologiju, te je CNBC u septembru pisao o tome da tim od 50 stručnjaka radi na ovom projektu.

Specijalizovani čipovi mogli bi da Tesla-i obezbede prednost i na polju samoupravljivih vozila, budući da kompanija trenutno koristi nVidia grafičke kartice u okviru ove tehnologije, a prilagođeni hardver koji budu proizveli mogao bi da poboljša performanse, jer bi omogućavao brže proračune u okviru sistema, te na taj način obezbedio veću sigurnost tokom vožnje.

Pročitajte i:  Twitter Blue će koštati 8 dolara mesečno

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,