BIZIT 2022

Tesla radi na „tajnim baterijama“ koje bi mogle da snize cenu električnih automobila

Za razliku od automobila na benzinski pogon, električni automobili se u velikoj meri oslanjaju na bateriju koja pokriva više zadataka kako za održavanje svetala tako i za pružanje dometa, za šta bi se obično koristio motor na benzin kod običnih automobila. To znači da je baterija u EV dvostruko važna i može biti prilično skupa.

PCPress.rs Image

To može pružiti doprinos ukupnim troškovima takvog vozila, ali prema izveštaju Reuters-a, čini se da Tesla radi na „tajnoj bateriji“ koja će promeniti pravila igre. Izveštaj tvrdi da Tesla možda razvija jeftinu, ali dugotrajnu bateriju koja bi mogla da bude predstavljena u automobilima Model 3 u Kini kasnije ove godine.

Cene poput benzinca?

Ova jeftinija baterija očekuje se da snizi troškove celog vozila i učini ga pristupačnijim, svodeći ga na cene u skladu sa automobilima na benzinski pogon. Takođe će pomoći u ukupnoj dugotrajnosti i uticaju ovih baterija na životnu sredinu, gde se kasnije mogu ponovo koristiti u električnoj mreži.

Kao što Reuters napominje, CEO Tesle Elon Musk je nagovestio da će kompanija otkriti neka značajna unapređenja koja je postigla u tehnologiji baterija tokom Battery Day-a. Kaže se da se ovaj događaj održava krajem maja, tako da bi trebalo da izađe više detalja u narednim nedeljama.

Pročitajte i:  Elon Musk, biznis genije: Kupio za 33 hiljade, prodao za 22 hiljade

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,