Top50 Glas publike

Tetris 99: Nova battle royale igra kao konkurencija za Fortnite

Nova igra je tu da onima koji su mislili da se battle royale scenariji odvijaju samo na velikim ostrvima pokaže da to nije sasvim tačno, budući da nova konkrencija na ovom polju stiže u obliku Tetrisa.

PCPress.rs Image

Naime, Tetris 99 je verzija klasične igre, te, kako samo ime kaže, uključuje 99 igrača, koji se takmiče sve do poslednjeg koji uspe da kontroliše slagalicu, te odnese pobedu. Tako se u centru igre nalazi tradicionalni Tetris, u okviru kojeg igrači slažu blokove, ali se na ekranu nalaze i prikazi tokova igre drugih igrača, na osnovu kojih se vidi u kojem se stadijumu svaki od njih nalazi. To nije sve – svaki igrač nekom od protivnika može da pošalje blokove koji mu nisu potrebni, te mu tako oteža igru.

Tetris 99 je već stigao na Nintendo Switch, te je dostupan svima koji su pretplaćeni na Nintendo Online servis. Kreatori očekuju da battle royale verzija igre, koja se prvi put pojavila daleke 1988. godine na Game Boy-u, postigne slične uspehe kao Tetris Effect, ali eksperti ističu da je malo verovatno da će uspeti da konkuriše popularnim battle royale igrama koje su besplatne, između ostalog i zbog toga što zahteva pretplatu na Switch i Nintendo platforme.

Pročitajte i:  SAD - rekordna kazna Fortnite zbog kršenja privatnosti dece

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,