Zebra

„The English Channel” približava najbolja dela britanske umetnosti publici u Srbiji

Nova digitalna platforma na adresi theenglishchannel.britishcouncil.org, koja pomaže mladima da poboljšaju svoje znanje engleskog i istovremeno upoznaju neka od najboljih dela britanske umetnosti i kulture, pokrenuta je kao pilot projekat British Council-a u Turskoj, Ukrajini i Srbiji.

2017-03-10

„The English Channel“ su razvili stručnjaci British Council-a, a objedinjuje različite sadržaje iz oblasti britanske kulture upakovane u interaktivni format koji omogućava ljudima da uz zanimljive video snimke prošire svoje znanje govornog engleskog i izraza koji se svakodnevno koriste.

Video sadržaji na ovoj platformi pomažu korisnicima da besplatno vežbaju engleski i istovremeno se bolje upoznaju sa umetničkim delima, filmovima i muzikom koja dolazi iz Velike Britanije. “The English Channel” je namenjen mladima koji žele da vežbaju engleski dok se upoznaju sa britanskom kulturom. Sadržaj uključuje intervjue poznatih filmskih reditelja kao što je Stiv Mekvin, akustične numere novih britanskih bendova kao i izvođenja Šekspirovih dela.

Nakon probnog perioda, platforma će biti dostupna korisnicima i u Rusiji, ostalim zemljama Zapadnog Balkana, Izraelu, području Južnog Kavkaza, Uzbekistanu i Kazahstanu. Trećina stanovnika ovih zemalja ima ispod 24 godine, a čak 150 miliona njih svakodnevno koristi internet.

Pročitajte i:  Play UK: Priča o uspehu

British Council ima za cilj da ostvari pozitivan uticaj u zemljama u kojima sprovodi svoje aktivnosti i pomogne pojedincima tako što im pruža nove mogućnosti za napredak i pomaže u stvaranju veza između ljudi. Znanje engleskog jezika je je ključno za 21. vek i ima potencijal da promeni živote ljudi tako što im pomaže da iskoriste prilike za obrazovanje ili zapošljavanje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,